About

2020. április 25., szombat

Thrisa Ashley – Karácsonyi szerelem

Thrisa Ashley – Karácsonyi szerelem

 
Fülszöveg
Közeleg a karácsony
A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!


Nem tudom, hogyan maradhatott el ez a bejegyzés, szinte biztos voltam benne, hogy megírtam, most viszont amikor átnéztem a blogot, akkor láttam, hogy bizony csak az alap van megcsinálva. Ne lepődjetek így meg, hogy most egy karácsonyi könyvet hozok a nyár közeledtével. 

Ennek valószínű az az oka, hogy karácsonyra szerettem volna ajánlani nektek egy jó könyvet, de sajnos ez minden volt csak éppenséggel nem jó.

Nem is tudom ennyi idő elteltével hol kezdjek bele. 
Az egyetlen pozitívuma a könyvnek az a főszereplő Holly mamájának története volna, ami szívszorító és nagyon megfogott. Arra lehetett volna alapozni, de ez csak egy mellékszál volt egy végtelenül unalmas huzavonában. 

A történet szerint Holly szakács, de házakra vigyáz mellékállásban, a férje elvesztése óta, érthető, hogy nem szereti a karácsonyt, így elvállal egy állásajánlatot, egy nagy házra karácsony időszakára. 
Amire nem számít, hogy bizony nem lesz egyedül a házban, hiszen a "főúr" (Jude - aki egy bunkó)szülei, családja - teljesen a mindennapjai részévé vállnak. 

Ez a munka kicsit több mint amire számított, hiszen lovakkal kell foglalkoznia, majd a családra főzni. Természetesen felháborodik, hiszen nem erre számított, de nincs mit tenni, mert egy hóvihar teljesen összezárja őt a családdal, s ha ez nem lenne elég, előtte az iszonyatosan irritáló Jude is hazaérkezik. Ahogy ez lenni szokott a nézeteltéréseik dacára elkezdik megkedvelni egymást, de Holly nem tudja hová rakni Jude rejtélyes viselkedését. Vajon szerelem van a láthatáron, vagy Holly kötelességből végzi el a feladatát? Egyáltalán eljött az ideje, hogy túllépjen férje elvesztésén? 

Talán azért nem tetszett ez a könyv mert egy igazi gasztroLovestory-t kaptunk. Mit jelent ez pontosan? Körülbelül azt, hogy az egész könyv a főzésről, az étel elkészítéséről és receptekről szólt - mellette pedig kaptunk egy kis unalmas semmit pár idegen ember hétköznapjaiból. Nem szeretek főzni, nem érdekelnek a receptek sosem érdekeltek. Főzök mert nő vagyok, és persze sosem engedném meg magamnak, hogy más szolgáljon ki a saját lakásomban, de nekem ezzel kifújt ez a "hobbi".

A fordulatok egyszerűen röhejesek voltak, kiszámíthatóak, klisések. Nagyon nehezen fejeztem be, az amúgy nem is olyan rövid könyvet. (494 oldal) 

A karácsonyi hangulatot talán megadta, kedvet kaptam díszitgetni a lakást, de jövőre biztos körültekintőbb leszek milyen könyvet veszek a kezembe ha az ünnepekre szeretnék hangolódni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése