About

2019. február 1., péntek

J.L. Armentrout - Obsidian (Luxen 1)

 
Az ​újrakezdés szívás.
Amikor Nyugat-Virginiába költöztünk – éppen az utolsó gimis évem előtt –, nagyjából beletörődtem a rémes tájszólásba, a szakadozó internetbe és a várható tömény unalomba. Egészen addig, amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.
Aztán a srác megszólalt.
Daemon dühítő. Beképzelt. Tenyérbe mászó. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De akkor, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon a keze egyetlen intésével szó szerint megfagyasztotta az időt… akkor valami történt. Valami váratlan.
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint a vegasi leszállópálya. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.
Mármint, ha nem ölöm meg addig saját kezűleg…



Kapcsolódó kép
Már nagyon régóta kíváncsi voltam mi ez az őrület Daemon Black iránt, akinek a nevét még az is ismeri aki nem olvasta a könyvet. 

Most, hogy belekezdtem egy könyves kézműves üzletbe, úgy gondoltam ideje elolvasni a könyvet ha már ebben a témában is szeretnék gyártani valamit. 
Nem volt egyszerű feladat eldönteni, hogyan is kezdjek bele hiszen Daemonnak szentelt az írónő 3 könyvet + a Luxen sorozat 5 része amelyben én naivan majdnem azt gondoltam a 0.5 az első rész. 
De nem, ugyanis a sorozatot ebben a sorrendben ajánlják így én is így fogom majd hozni a részeket. 
- Obszidián (Luxen 1.)
- Ónix (Luxen 2.)
- Opál (Luxen 3.)
- Origin  (Luxen 4.)
 - Obsession(spin-off kötet)
- Opposttion (Luxen 5.)
- Shadows (Luxen 0.5.)
- Oblivion - Feledés 1(Az Obszidián tükörregénye – Luxen 1.5)
- Oblivion - Feledés 2  (Az Ónix tükörregénye – Luxen 2.5)
- Oblivion - Feledés 3 (Az Opál tükörregénye – Luxen 3.5)

Nem mondanám, hogy rajongok Daemonért és hogy annyira megfogott, nekem tipikus Twilight történet volt más köntösbe bújtatva, de természetesen ez egy tiniknek kitalált könyv, ennek ellenére én is képes vagyok rajongani (pl: Cardan hercegért), de ez az első rész után még nem alakult ki. :) 

Kifejezetten érdekesnek sem mondtam volna az első részt, pedig mindent megtudtunk szinte - Kicsoda Daemon, Micsoda Daemon, Miért van itt, Miért olyan amilyen stb... 

Azért nem szeretném feladni, ki fogom olvasni a sorozatot, hiszen megfogadtam, hogy az idei évben belekezdek több sorozatba is. :) 
Katy kifejezetten szimpatikus volt számomra, mert felfedeztem az elején egy igen pozitív hasonlóságot - ő is könyvblogger. 

Amikor a könyvblogolásról való élményeiről beszélt, például milyen megkapni az új megjelenéseket, milyen amikor egy kívülálló meglesi a blogod stb, igazán önmagamat fedeztem fel benne. Egyébként a könyv is az ő szemszögéből íródott.

Daemon a tipikus bunkó: "Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága." , de természetesen pont ettől olyan sexy főszereplőnk és az olvasók számára.

A két szereplő közötti civakodás bevallom tetszett, sokszor elmosolyodtam rajta. 
"– Következő kérdés? 

– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna. 

– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem? 
– Nos, remekül csinálod."

Tehát összességében érdekes romantikus fantasy elemekkel megspékelt YA regény, amely után bár nem ájultam el egyenlőre, látom benne a lehetőséget. Ha valaki szereti az idegenekkel kapcsolatos könyveket és a romantikát- akkor nem kérdés, hogy ad e egy esélyt neki. Vigyázz Armentrout - visszatérek. :)) 

Katy édesapja meghalt, édesanyja pedig sokáig nem tud túl lépni a gyászon. Édesanyja végül úgy dönt Nyugat Virginiába költöznek, ahol teljesen újrakezdhetnek mindent. 
Katynek nem megy túl fényesen a beilleszkedés. Megismeri Dee-t a nyári szünidő alatt, aki egy végtelenül kedves lány - de bátyja Daemon maga az ördög, semmiben sem hasonlít a húgára. Mintha az egész város furcsa lenne, Katie-t mindenki lenézően vizslatja, s a lány nem tudja hová tenni miért van ellene Daemon és vele együtt az egész város. 

Egészen addig amíg baleset nem éri, azaz valaki meg nem támadja, s pont az a fiú siet a segítségére akiről nem gondolta volna. Nem hiába a bunkósága ellenére még is van benne valami, s minnél több időt tölt a társaságában annál inkább megsokszorozódnak a lehetetlen események. 

Aztán a titok kiderül, s Katie egyből más szemmel látja őt, és a kis város lakosságát. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése