About

2019. január 24., csütörtök

Colleen Hoover - Too Late

Sloan a poklok poklát is megjárná azokért, akiket szeret.
És meg is teszi, minden egyes nap. Amikor azonban rádöbben, hogy valójában börtönben él a veszélyes, erkölcstelen és züllött Asa Jackson mellett, Sloan kész bármit megtenni azért, hogy szabaduljon szorult helyzetéből. Akár a testi épségét is kockára tenné, aminek senki sem állhat az útjába. Senki, kivéve Cartert.
Asa életében Sloan a legjobb dolog. És Asa szerint Sloan életében ő a legjobb dolog. A lány nem nézi jó szemmel Asa züllött életmódját, pedig a srác szerint, ő csak azt teszi, amit tennie kell, ha mindig egy lépéssel az üzletfelei előtt akar járni. Mindent megtesz annak érdekében is, hogy egy lépéssel Sloan előtt járjon. Senki sem állhat az útjába.
Senki, kivéve Cartert.
Az év legmegrázóbb regénye arról, meddig élhetünk és hogyan szabadulhatunk egy bántalmazó kapcsolatból.


Ismerd meg Sloan példaértékű sorsát!



"Ez a könyv kikapcsolódásnak indult regényírás közben. Nem terveztem, hogy megjelentetem, mert nagyon eltér a többi munkámtól. Morbid és beteges, de szórakoztató kiutat jelentett, amikor elakadtam egy könyvemmel vagy annak cselekményszövésével."



Hát nem érdekes? Ki merem jelenteni egészen őszintén, Colleen kikapcsolódásként írt regénye az eddigi legjobb műve is egyben. 

Abszolút hozta a thriller műfaját egyben megtartva a romantikus vonulatot is, amire bevallom őszintén nagyon nagy szükségem volt, mert legutóbbi megjelent könyve(Ugly Love) nem igazán hozta az hozzá fűzött elvárásaimat. 


Nehéz megfogalmazni amikor a könyv egy olyan szereplőt állít eléd akit szívedből gyűlölsz de valahogy még is sajnálsz. Asa pont ilyen volt. Egy elmebeteg, agresszív őrült, akit az olvasó joggal utálhatott, s nyilván elítélte de amikor a fejében volt azt a kisfiút látta aki soha életében nem tapasztalta meg a szeretetet, elmebeteg apja mellett, ezért betegesen ragaszkodott a nőhöz, aki sosem volt még másé rajta kívül. Ez az őrület tette őt igazán érdekes karakterré.
-Apám szerint minden nő kurva, anyám is kurva volt, kurva, kurva, kurva. De Sloan nem az, nem lehet az. 

Szentül hitte, hogy jó hozzá, még akkor is, ha ragaszkodásával félelembe taszította a lányt. Egyszerűen kisajátította őt, beteges féltékenységével s hazugságaival önmaga mellett tartva. 
"Soha ne hagyj el Sloan, soha ne merj elhagyni. "
"
Sloan szeret, tudom, hogy szeret, csak én vagyok neki. " 



A könyv feldolgoz több pszichológiai témát, de azt gondolom ezt a prímet most Asa vitte, a többi karakter nem volt igazán különleges.




Kicsit hasonlított Colleen  régebbi könyvére (Velünk véget ér)   témájában de ennél még is sokkal mélyebb volt. 

Egyetlen negatívum, a végére kicsit túl húzottnak éreztem az egészet, talán annyira jól indult, hogy a végén az írónő próbált még többet kihozni belőle, de ha 100 oldallal előbb lezárja, akkor kaptuk volna meg saját véleményem szerint az előre nem sejthető, megbotránkoztató végkifejletet, amivel sokkal nagyobbat ütött volna. 

De nem vagyok író, gondolom nehéz elengedni egy történetet, ami ilyen szintű pozitív visszajelzést kap - hiszen először ingyenesen jelent meg egy weboldalon. Nálam így is megkapta az 5 csillagot, mert eddig azt hittem, a Velünk véget ér életem egyik legjobb könyve, de már nem, mert már a Túl késő! :) 

Volt azért némi humor is a történetben - Carter/Luke és Sloan gyerekes játékait és Sloan öccsével való kapcsolatát imádtam. 

 " Fontos tudnotok, hogy ez a könyv egyáltalán nem való gyerekek és tinédzserek kezébe!Szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott. " 



Sloan fél életét arra áldozta, hogy édesanyja feladatait ellássa helyette. Két beteg öccse gondját viselje, főzzön rájuk, mosson, takarítson, míg édesanyja valahol bulizni, vagy ki tudja, hol jár, s közben tanuljon, iskolába járjon. 
Nem igazán volt része a család felől érkező szeretetben s időhiány miatt férfiakra sem volt ideje. Egészen addig míg egyik öccse sajnálatos módon életét nem veszíti, másik öccse pedig államilag támogatott intézménybe nem kerül. 

Ekkor kinyílik a világ, s bár sosem volt teher számára az öccse, hiszen őszintén szereti őt, Sloan kicsit örül, hogy ezentúl magára is lesz kis ideje. Bár nincs hová mennie, elég nehéz helyzetben van, barátoknál alszik - ismerősöknél - mindig máshol ahol befogadják. 

Aztán meglátja azt a jóképű srácot egy iskolai órán, s a lába beleremeg, főleg amikor a srác figyelme is rá irányul. 

Elhívja egy randira és a lány felhőtlenül boldog, egyben pedig aggódó, mert még szűz, sosem csókolózott, s retteg, hogy mi van ha valamit nem csinál jól. 

Hamar kiderül, hogy Asa nem hagy neki gondolkodási időt amikor az intim részre kerül a sor, s már az első randin ráveti magát a szó minden értelmében. 
Onnantól pedig nincs megállás, Sloan innentől az övé, csak is az övé.
Talán először összefűzi őket, a hasonló családi háttér, de aztán a lány kezdi érezni, hogy ez így nagyon nincs rendben.
Mivel  nincs hová mennie, Asa kihasználva a helyzetet egy rémes hazugsággal sakkban tartva, évekre maga mellé láncolja.

De aztán megjelenik Carter(Luke) - aki egészen új fényben mutatja meg neki a szeretet, s egyben a menekülés fogalmát. De ha bármelyikük azt hiszi, hogy Asa csak úgy elengedi a lányt akit "Isten mellé rendelt." nagyon is téved. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése