About

2019. január 5., szombat

Simone Elkeles - Return to Paradise (Kiűzetés a Paradicsomból 2. )

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A Kiűzetés a Paradicsomból és A vonzás szabályai bestsellerszerzőjétől.
Caleb Becker nyolc hónapja ment el Paradise-ból, és magával vitte a titkot, amiről megígérte, hogy a sírig őrizni fogja. Ha kiderülne az igazság, mindent tönkretenne.
Maggie Armstrong igyekezett erős maradni, miután Caleb összetörte a szívét és eltűnt. Valahogy sikerült továbblépnie. Eltökélte, hogy új életet kezd.
Csakhogy Caleb és Maggie kénytelen együtt részt venni egy nyári kiránduláson. Próbálnak nem törődni az egymás iránt érzett vonzalommal, de az eltemetett érzések a felszínre törnek. Caleb kénytelen szembenézni az igazsággal, hogy mi történt aznap este, amikor Maggie balesetet szenvedett, máskülönben a titok tönkreteszi a kapcsolatukat, és örökre közéjük áll.
Semmi sem tart örökké… még a búcsú sem.

Egy csillagot levontam a második résztől, talán erős volt egy egész csillag... de azt gondolom így is nagyon pozitív véleményem van! 

Az első rész nagyon nagyon tetszett. (Beszámoló ITT!) 

A második rész is könnyen olvasható, kellemes romantikus YA történet, de kicsit vontatott néhol kicsit idegesítő a főszereplők szerencsétlenkedése, még is összességében annyira aranyos volt, hogy részben ettől eltekintek. :) 

Megkaptuk a várva várt lezárást, s azért voltak a könyvnek fordulatai amire nem számítottam, viszont plusz pont, hogy a második részben sokkal nagyobb figyelmet kaptak a mellékszereplők, akiknek ugyanennyire jó volt olvasni a boldog befejezésüket, akár csak Calebnek és Maggie-nek. 

Írtam róla, hogy ez a könyv a megbocsájtásról, s az önzetlenségről szól mellette pedig kihagytam azért egy nagyon fontos dolgot. 

Nagy szerepet kapott a fiatalkorúak börtöne, a család elveszítése, a környezet összeomlása - illetve, hogy a tetteink nem csak önmagunkra vannak hatással hanem mindenki másra akik a közvetlen környezetünkben vannak. 

Kellett a második rész a karakterek fejlődése miatt, s vártam is ezt a pozitív befejezést. 

Egyébként mindkét könyv viszonylag rövid, mindkét részt cirka 3/rész /óra alatt kiolvastam, így azoknak is ajánlom, akik most nem szeretnének túl mélyenszántó történetbe kezdeni! 


Minekután Caleb elhagyta Paradise-t, s a családja az összeomlás szélén állt újabb balhéba keveredett, hiszen az egyetlen hely ahová mehetett egy drogtanya, fiatalkorúak börtönéből megismert ismerősével közös albérlet. Csak hogy ez a jó ismerős visszaeső, s drogot árulással kereste meg a kenyerét mindaddig míg két drogkeresésre szakosodott zsaru le is buktatta. Természetesen Caleb bűnrészesként volt kezelve s egyetlen ember akit felhívhatott a börtön elkerülésének érdekében nem más mint pártfogója, aki az első eset után a való életbe való visszaszoktatásáért volt felelős. 

A segítség meg is érkezik de nem ingyen, Calebnek egy 4 hetes Re-Start programban kell részt vennie, ami önmagában talán nem is lenne hatalmas gond, de ott találja Maggie-t akit 8 hónappal ezelőtt faképnél hagyott. Maggie önként jelentkezett, hiszen ez a fiataloknak hivatott segíteni - a saját történetük elmesélésével. 

Miközben két főszereplőnk őrlődik a vágytól, szenvedéstől,és a haragtól a 4 hetes idő alatt,közben új emberekre is szert tesznek akikhez hasonló életút miatt igazán közel kerülnek. 

De túl éli ezt a szerelem amikor mindenki ellenük van s ők sem tudnak túl lépni a haragon? Mi lesz a Re-Start program után, mikor már senkinek sem lesz kötelező program részt venni? 


Részlet a könyvből: 

-Általában türelmesen csókolok, de… 
Még mindig semmi. 
Mi a…? 
– Mi a fenét csinálsz? – hajolok hátra. 
– Hogy érted? – rebegteti ártatlanul a szempilláit, miközben forrón süt le ránk a nap.
Most szórakozik velem? 
– Hol van a nyelved? – kérdezem hülyén. 
– A számban – vonja össze a vizes kis szemöldökét. – Miért, hol kéne lennie?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése