About

2019. július 9., kedd

Steinbach Annamária - Három nővér és egy fiú

Steinbach Annamária – Három növér és 1 fiú

Fülszöveg
Kedves Olvasó, aki majd kezedben tartod ezt a könyvet!

Gondolnád-e, hogy van egy közös vágy, amely ott van benned, ott a borítón látható, piros kabátos nőben, de a melletted álló férfiban és nőben is? És hinnéd, hogy ezért a valamiért képes lennél bármit megtenni?

Emma, a szép, de félénk pszichológus úgy éli életét, mint egy árnyék, amely folyton a napra vágyik. Azonban tudja, hogy ha kimerészkedne saját aggodalmainak takarásából, talán ismét megsérülne, és azt aligha lenne képes még egyszer elviselni. Vajon kockáztasson, és nyisson ismét a világra? Lehet esélye egyszerre legyőzni önmagát és egy rettegett, titkos üldözőt is, hogy végül rátaláljon a boldogság?

E könyv főhősének élete pár hónap alatt a feje tetejére áll: egyszerre jön a mindent elsöprő szerelem - és valaki, aki az életére tör.

De vajon melyik a félelmetesebb?



...összerándulok, majd szép lassan elernyedek, ahogy a csuklyás alak elsuhan mellettem. Hihetetlen, mennyire túlreagáltam ezt a helyzetet! Már megint. Aztán továbbindulok, most már én a férfi nyomában, és feltűnik, hogy a kabátja alól kiesik valami fehér dolog. Utána kiabálok, de ő, bár, hogy csak pár méterre van tőlem, nem hall meg, mi több, mintha felgyorsítaná a lépteit. Jobbra fordul, én meg felveszem a kis papírt, és nem akarok hinni a szememnek, amikor elolvasom a feltűnően szép betűkkel ráírt nevet.

Emma

Ez csak valami félreértés lehet vagy tényleg nekem címezték? A szívem hevesen kalapálni kezd, és kinyitom a félbehajtott papírt.


Sziasztok!

Körülbelül két hónappal ezelőtt volt szerencsém Annamáriától megkapni ezt a könyvet aminek nagyon örültem hiszen ez ő könyve az első magyar példány amely a blogomon feltűnik, így egyben ez azt is jelenti, hogy nem igazán olvasok magyar íróktól. 


Tudom is az okát, egyszerűen nem rajongok ezért az országért a tipikus magyar nevek pedig egyenesen rontják az olvasmányélményt nálam. Természetesen tudom, hogy vannak szép magyar nevek, az én nevem is magyar szóval ne értsetek félre egyszerűen csak szeretek inkább kiszakadni innen.

De Annamária könyve megért minden egyes percet amit az olvasásával töltöttem, hiszen mondhatni tökéletesre sikerült. A borító az egyetlen ami első ránézésre valamiért nem fogott meg engem, kevésnek éreztem, de Emma karakterét megismerve úgy érzem még is csak illik a könyvhöz. 

Történet:

Főszereplőnk Emma akit egy kívülálló szürke kisegérként jellemezhetne, hiszen a nő kerüli a feltűnést s hiába a hosszú szőke haj leginkább úgy lehetne jellemezni a stílusát, hogy fiús. Na de melyik nő ne akarna elbújni a férfiak elől amikor ex barátja(Misi) évekkel ezelőtt súlyosan bántalmazta? Főleg ha ez az ex barát most szabadlábon van? 


Emma megpróbál túl lépni a történteken, elkezd pszichológusnak tanulni, hogy segítsen a hozzá hasonlókon, s azóta már ismét párkapcsolatban él noha ez nem az a szerelemtől túl fűtött kapcsolat amire igazán vágyik. Fülöp tökéletes álarca néha frusztrációval tölti el Emmát pedig a férfi minden nő kedvence.


S itt indul be igazán a történet amikor a lány Hannoverbe megy egy konferenciára mint fordító - hiszen a tanulmányai elvégzéséig más területen dolgozik, s ott megismerkedik a sármos Daniellel aki a G&B tulajdonosának jobb keze. A férfi aki képtelen a párkapcsolatra az egy éjszakás kalandok híve és akinek a főnökén illetve a húgán kívül nincs senki az életében.


Nem lehetne azt mondani, hogy izzik közöttük a levegő, hiszen a szerelmi szál egy vitával indul, illetve első ránézésre Daniel egy beképzelt tuskó, de valahogyan még is vonzza Emmát, s bár elsőre Daniel is szürke kisegérként jellemzi a lányt a konferencia végén még is az ágyban kötnek ki. Majd Emma vissza utazik Budapestre s próbál úgy tenni mintha semmi sem történt volna. 


Természetesen csak próbál hiszen Daniel beférkőzött az elméjébe és Fülöp már nem annyira kecsegtető számára mint azelőtt, a lány elkezdi tisztán látni a kapcsolatát. 


Mindeközben pszichológiai tanulmányainak köszönhetően bekerül egy csoportba ahol hozzá hasonlóan mindenki küszködik valamilyen problémával - például Attila akinek az agresszió kezelésével vannak hatalmas gondjai. 


Majd a csoportban megjelenik Daniel is - Emma pedig nem érti, hogy a férfi hogy kerül oda. A szívproblémák mellett viszont más gondok is gyötrik a lányt - például, hogy újra zaklatni kezdik, s egyre messzebbre megy az illető. 


Emma tehát újra félelemben éli mindennapjait, miközben Fülöppel való szakítása és Daniel iránt kialakult érzelmei nehezítik az életét.


Az olvasónak tehát ki kellene okoskodni ki zaklatja Emmát és miért.
Hogyan reagál Fülöp a szakításra s vajon ez e a jó döntés. 

Daniel képes lenne e a normális párkapcsolatra az egy éjszakás kalandjai után. 

Vélemény:

A könyv műfaját tekintve krimi / thriller - s bár elég sok könyvet olvastam már a műfajban talán ez az első aminél egyszerűen nem tudtam rájönni ki a zaklató. Mindenkire gondoltam már a legvégén és a hatalmas csattanó után az állam leesett a helyéről. 

Imádom a romantikus könyveket és nagyon örültem neki, hogy az írónő nem csak a krimi műfajában teljesít ennyire jól hanem a romantikus rész is jól megy neki, ugyanis Daniel és Emma között olyan szintű vibráció volt amit ritkán érzékelek az ilyen jellegű könyvekben. 


Egyedi volt a történet nem tudnám másik könyvhöz hasonlítani, látszik, hogy Annamária önmagát hozta és nem egy másolatot a sok tömeggyártmány közül. 


Könnyen olvasható volt, egyszerű nyelvezettel, nem igényelt különösebb odafigyelést, hogy kövessem a szálakat és ezért tehettem azt meg, hogy a munkahelyemen is sutyiban olvashattam. :) 


Nagyon tetszett az is, hogy a könyvet Attila, Daniel és Emma szemszögéből olvashattuk váltakozva így mindenkinek beleláthattunk a gondolataiba ami nagyszerűvé tette az élményt. 


Izgalmas volt az elejétől a végéig a maga 312 oldalával, egy percig sem tudtam megunni. Bővelkedett humorban illetve olyan karakterekben akiket nem lehetett nem szeretni, például a vak férfi a Hannoveri konferenciáról - Arthur akivel Emma később is barátságos viszonyt ápol.:) 


A történet egy függővéggel zárult, így biztos vagyok benne, hogy kapunk folytatást amit én személy szerint már nagyon várok, hogy olvassam.  


Köszönöm Annamáriának ezt a nagyszerű élményt és azt is, hogy visszahozta a hitem a magyar írók iránt, azt hiszem nyugodtabb szívvel nyúlok ezentúl a magyar könyvekért. 



Steinbach Annamária - 3 nővér és 1 fiú                               -Piros

 Cím: 3 nővér és 1 fiú -Piros
Kiadó: K.U.K KIADÓ
Oldalszám: 312 oldal
Megjelenés: 2019. április 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155361814













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése