About

2020. május 15., péntek

Kemese Fanni – A viharszivű Mya Mavis

Kemese Fanni – A viharszivü Mya Mavis

Fülszöveg
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. SPOILER AZ ELSŐ RÉSZBŐL! 
Pippa Kenn egész életében hús-vér embereket akart megismerni, és döbbenetes élmény számára a kolónia. Átkelt a Vörös erdőn, de vajon megérte, ha súlyos árat fizet érte? Új családja szeretete körbeveszi, de elég ez?
Mya Mavis életét gyökeresen felforgatja Pippa és a két fiú, akik a sápadtak hordája elől menekültek. Mya ismeri az egyik idegent, ezt a különös, sárga szemű lányt, akiről már az érkezése előtt álmodott. Tudja, hogy a lány olyan események sorozatát indítja el, amelyek az utolsó emberi menedék bukásához vezetnek. Az összeomlást egyedül Mya akadályozhatja meg, ha megfejti az álmai rejtélyét, és időben figyelmezteti az embereket a veszélyre.
A sápadt horda megérkezik, és elzárja a kolóniát a külvilágtól. Egyre több feszültség tör a felszínre. Amikor évtizedek óta először gyilkosság történik, az emberek ráébrednek, hogy nem attól kell igazán félniük, ami a falakon kívül vár rájuk.



Sziasztok! Elhoztam a Viharszívű Mya Mavist ma nektek, ami "A napfény szemű Pippa Kenn" (vélemény ITT) második része! 

Az első részt ott hagytuk abba, hogy Pippa és Ruben elindultak a Kolóniára. 
A második rész bőven betekintést engedett a Kólóniai életbe, rengeteg új és szerethető karaktert kaptunk. 
Főleg Mya Mavis-t aki egy génmódosításnak köszönhetően bizonyos részleteket lát a jövőből. Nem csak ő, családján belül generációról generációra öröklődött a "Mavis átok" 
A sápadt menetelés megkezdődött, a kérdés csak az, hogy bejutnak e a kólónia falain belülre, s Mya megtudja e jósolni előre, az elkerülhetetlent. 

Nekem nagyon tetszett a második rész is, mivel trilógiáról beszélünk, ezért a történet még nincs teljesen lezárva. 
Közben arra a döntésre jutottam, hogy megkérdezem a Könymolyképzőt, várható e egyáltalán a harmadik rész, hiszen a 2. KB 2014-ben jött ki. 

Ha mégsem érkezik folytatás így is abszolút megéri elolvasni a könyvet. 

Nagyon tetszett ebben a részben is, hogy mégtöbbet megtudtunk a sápadtakról(zombikról). Rengeteg dolog nem jellemző rájuk, amit más könyvekben/filmekben megszokhattunk, tetszett a továbbgondolás. 

Imádtam, hogy a jövőben vagyunk, az előző részben említettem a génmódosítást, a második részben tovább terjedt a klónozásra, kisérletezésre és hasonló érdekes dolgokra. 

Izgalmas volt, bár az elején kicsit untam, a romantikus szál amit úgy szerettem pedig totálisan el lett rontva - ezért levontam 1 csillagot. 

Bár nem éreztem úgy, hogy Mya lenne a főszereplő a történetben, de rengeteget hozzáadott, nem csak ő hanem a többi új karakter is. 

Magyar írótól azt gondolom ez a könyv szuper, megállná a helyét külföldön is, mitöbb, simán eltudnám képzelni a bestsellerek között. 
Sejtettem, hogy szeretni fogom, kedvelem a posztapokaliptikus világot és a dísztópiát így az alapsztori is nyerő volt nálam. 

Ezenfelül tetszett a többszemszögös írásmód is. 
Ha választhatnék a 2 rész között, a második kicsit jobban tetszett, a sok karakter és az izgalmasabb tartalom miatt.

Várom a harmadik részt, amennyiben a KMK visszajelez valami érdemlegeset a megjelenésével kapcsolatban, frissítem a posztot.

Legyen nagyon szép napotok, és jó olvasást ebben az esős időszakban is! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése