About

2024. január 24., szerda

Melissa Albert - Bűnös szívünk mélyén

 "Olyan ez, mint gyereket szülni – mondta egyszer egy mágiagyakorló Feenek. – Ha szerencséd van, partnerrel fogsz neki, és gyerekkel jössz ki belőle. De a közepén egyedül vagy."

Lehet, hogy Halloween időszakban jobban értékeltem volna ezt a regényt, de sajnos csak télen jutott ki hozzám Ausztriába. 
Én sosem olvasom el a fülszöveget, ezért thrillernek képzeltem a borító alapján, de inkább volt YA fantasy. 
Boszorkányság, mágia, és egy múltban eltemetett szörnyű titok. Aki szereti az ilyen témákat, annak tuti, hogy telitalálat lesz Melissa Albert új könyve, aki neve egyébként a Hazel Wood című könyvnek köszönhetően már ismerősen csenghet. 



A történet szerint, egy szórakozóhelyről haza tartva Ivy és a barátja majdnem elgázolnak egy meztelen fiatal nőt. 
Ivy élete jelentősen megváltozik ezt követően, rájön, hogy a pasija egy balfék, és a lánnyal való találkozás után megmagyarázhatatlan dolgok kezdenek el történni. Döglött nyulak a ház előtt, furcsa álmok. 

De a legnagyobb kérdés Ivy anyja, akiről úgy tűnik sötét titkokat rejt, és a nyulakról is többet tud, mint amennyit elárul. 
Ivy szeretné kideríteni anyja múltját, de rájön, hogy nem csak az anyjának, hanem neki is van egy elfeledett életszakasza, amely sokkal több annál, mint ahogy képzelte. 
Hamarosan egyértelművé válik, hogy a meztelen lányhoz is több köze van, mint egy "majdnem" elgázolás. 

A regényben volt egy csipetnyi romantika, de nagyobb mértékben tartalmazott mágiát, boszorkányságot. 
A jelen Ivy szemszögéből és az édesanyja múltja adta a történet fűszerét, ahogy váltakozva csöpögtette az információt az írónő. 

Bevallom, én az elején egy kicsit untam, de a regény egyébként is YA kategória, ami mostanában nehezebben köt le. 

Viszont a közepe felé beindult, és onnantól kifejezetten tetszett, érdekelt, mi lesz a történet vége. 

A regény felépítése tökéletes volt, a karaktereknél viszont azt éreztem, hogy sokkal többet ki lehetett volna belőlük hozni, valahogy végig idegenek maradtak számomra. 

Nem voltak kifejezetten nagy csavarok, viszont azt gondolom, hogy a témán belül megállta a helyét. Egyszeri olvasásra mindenkinek szívből ajánlom, akit érdekel a boszi téma, de szerintem sajnos több nincs benne. Hacsak nem érkezik folytatás... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése