About

2018. március 13., kedd

David Levithan - Every Day


Minden nap ugyanolyan Rhiannonnak. Már elfogadta az életét, meggyőzte magát: megérdemli távolságtartó, temperamentumos pasiját, Justint, és még bizonyos útmutatásokat is írt magának: Ne számíts túl sokra. Kerüld el a feldühítését. Sose add fel a reményeidet. 
Mindez addig a bizonyos reggelig működött is, amikor minden megváltozott. Úgy tűnt, Justin végre meglátja őt, és ez volt az első alkalom, hogy igazán vele akart lenni, így hát eltöltöttek együtt egy tökéletes, csodás napot, amiből Justin másnap reggel egy percre sem emlékszik. Rhiannon összezavarodik, mindent kérdőre von, és mindezek felett kétségbeesetten vágyik egy újabb csodás napra. Nem sokkal később egy idegen megszólítja, és elmondja neki, hogy az a Justin, akivel azt a napot eltöltötte, aki elérte, hogy igazi, életteli embernek érezze magát, az a valaki nem is Justin volt.


David egy igazán egyedi történettel rukkolt elő egyedi elképzelése azonnal megfogja az embereket nem véletlen tehát, hogy a filmipar is felkapta.  

Legnagyobb csalódásom, hogy ez az izgalmas történet valamilyen okból vezérelve még is egy függővéggel zárult, s nagyon remélem azért mert folytatásra számíthatunk, aminek immáron pozitív vége lesz.

Két könyv áll rendelkezésünkre, amelyben az egyik férfi a másik pedig női szemszögből van megírva. 





Egyszerűen nem tudtam letenni annyira izgalmas volt számomra, annyira új. 

Remekül át lett adva, hogyan éli meg a testvándorló lélek maga, a folyamatos változást és mennyire nehéz ezt össze egyeztetni a szerelemmel.  A romantikus szálat kifejezetten imádtam, mert egyszerűen úgy éreztem a két karakter tökéletesen illik egymáshoz. Beleláttam a gondolataikba, s a regény elérte, hogy valóban át tudjam érezni ezt a szituációt. 



A regény fő célja szerintem az elfogadás, hogy nem a külsőségek számítanak, hanem a belső értékek, amiket azt hiszem a mai világban rengeteg embernek kellene elmagyarázni.
Tetszett, hogy nem voltak külsőségek, hogy Rhiannon tényleg "A" lelkébe szeretett bele, s tele sírtam a párnám, amikor elérkeztem a könyv végéhez, mert sokkal - sokkal többet akartam. 

Az igazi meglepődöttség csak akkor ért, amikor kiderült, hogy ez a történet második része, az első pedig a "Nap nap után" amely "A" szemszögéből meséli el az egész sztorit. Ezek után biztos kapva kapok majd az alkalmon, hogy azt is beszerezzem, mert ha csak fele olyan jól sikerült, mint a második rész, akkor nem fog csalódás érni. 


Történetünk főszereplője "A" aki egy nemektől független lélek, testről testre jár, napról napra, nem tudva sosem ki lesz a következő, csak annyi biztos, hogy mindig az előző emberhez közeli test.

Igyekszik tőle telhetően a legjobban kezelni ezt és nem megváltoztatni ez idő alatt az "alanyok" életét. 



Remekül működik számára ez a módszer amíg egy napon az egyik test, amelyben felébred, egy gyönyörű, intelligens barátnővel van megáldva, akibe A szinte egyből beleszeret, de a test eredeti tulajdonosa nem értékeli a lányt eléggé, így A egyáltalán nem érez bűntudatot amikor megpróbálja titka bevallása után elcsábítani Rhiannont.

A lány először nem akar hinni neki, de aztán a rengeteg bizonyíték után belátja, hogy bizony ez a valóság, és mivel A szimpatikus neki többször is találkoznak, és szerelem alakul ki közöttük.

A lány elhagyja a barátját és elfogadva A szinte lehetetlen életét, teljesen beleveti a szerelembe magát, míg szépen lassan két szék közül a földre nem esik, rá nem jönnek, hogy hosszútávon lehetetlen, hogy ez működjön. 



A nem akarja bántani őt, nem érzi, hogy egy ilyen lányhoz korrekt lenne, egy ennyire problémás srác így megpróbálja elengedni őt.

Vajon sikerül? 



  





5/3 (a vég miatt)

A film egyébként 2018.03.22-től a mozikban.
Előzetes:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése