About

2018. március 6., kedd

Nicola Yoon - Everything, ​Everything


Nagyon ​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem. 
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve. 
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz. a vége.


Először a filmet láttam, amit megmondok őszintén nem igazán élveztem, semmitmondó volt és unalmas. Gondoltam hát, hogy megveszem a könyvet, mert a könyv mindig többet ad, hiszen nem kell 2 órába belesűríteni.


Csalódtam. A könyv ugyanolyan vontatott és unalmas volt, a végkifejlet pedig kiszámítható és csöppet klisé. 


A könyv teli van kedves rajzokkal, képekkel, amelyek lehet a jobb beleélés érdekében kerültek be, de számomra inkább olyan volt, mintha szerette volna az író kitölteni azt a semmit, amit megalkotott.

Ilyenkor mindig elképzelem, hogyha azt mondanák, írjak meg egy könyvet 1 hét alatt, pont valami ilyesmit sikerülne létrehozni.

A két főszereplő között nem éreztem a vibrálást, a cselekménye erősen határos a nullával. Ritkán írok ennyire negatív véleményt, tudom magamról, hogy nincsenek hatalmas elvárásaim, de ez még nekem is kevés volt.

Az egyetlen pozitívum, hogy a főszereplők szimpatikusak voltak számomra.

Főszereplőnk Maddie egy nagyon ritka betegségben szenved, minden ami a levegőben van káros rá nézve. Mondhatni egész jól megvan a külvilágtól elzárva, édesanyjával aki nem mellesleg orvos, s a hozzá kirendelt ápolónővel, míg egy új szomszéd fiú fel nem borítja a rendet.Képtalálat a következÅ‘re: „everything everything”

Természetesen, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, Maddie rá jön, hogy mennyire hiányzik az életéből mindaz amit nem élhet meg a betegsége miatt, így egészségét kockáztatva többször is találkozik a fiúval, amikor édesanyja dolgozni megy.Kapcsolódó kép

Miután elcsattan az első csók, s megússza bármiféle fertőzés nélkül, még többet akar, szerelemtől megrészegülve még messzebb megy el, egészen a megszökésig nem akárhová, Hawaii-ra.

Sajnos viszont ahogyan ez várható is volt, ott megbetegszik, s édesanyja dühöngve megy utána, hogy azonnal kórházba vigye.

A legnagyobb meglepetés még is Hawaii-on az orvost éri, aki megtudja Maddie-től még is milyen betegséggel van dolga, de valahogy ez a történet később sem hagyja nyugodni, így elmondja a lánynak, hogy szerinte nincs ilyen betegsége, s Maddie fejében is megfordul, hogy talán az anyja a férje és a fiú gyermeke elvesztése után így próbálta meg magához láncolni.

Ha ez igaz, azt hogyan bocsájthatná meg? De akkor miért lett beteg egyből Hawaii-on? Hová forduljon a kérdéseivel?

További részletek a könyvben. :)

Kinek ajánlom?
Leginkább senkinek, de ha valamiért még is megfogott és szeretnél egy egyszerű, enyhén unalmas de azért kedves kis történetet olvasni, akkor ez a te könyved. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése