About

2018. március 28., szerda

Gillian Flynn - Gone Girl


Egy ​meleg nyári reggelen a Missouri állambeli North Carthage-ben Nick és Amy Dunne ötödik házassági évfordulójára készülődik. A romantikus reggeli után a jóképű Nick okos és csodaszép felesége eltűnik. Nickre egyre nagyobb nyomás nehezedik a rendőrség, a média, valamint a lányukért elvakultan rajongó szülők részéről. Nick pedig valamiért folyamatosan hazudik és különösen viselkedik: furcsán ködösít és láthatólag megkeseredett – de valóban gyilkos? Amy naplója és Nick elbeszélése egy szépen induló, ám fokozatosan megromló kapcsolat klausztrofób, nyomasztó világába nyújt betekintést. A kérdés csupán az, ha nem Nick a tettes, akkor hová és miért tűnt el a szépséges feleség? És vajon mit rejt az ezüstpapírba csomagolt doboz a gardrób hátuljában?


Eszméletlen beteg történetet kaptunk, komolyan mondom, elmebeteg szereplőkkel, de talán pont emiatt volt ennyire tökéletes.

Hogy én mennyire utáltam az összes szereplőt váltakozva, és mennyire imádtam magát a könyvet, arra szavak nincsenek. Úgy játszott az elmémmel és az ítélőképességemmel akár egy gyerek az új labdájával.
Fantasztikus volt! Izgalmas, rejtélyes, egyedi, utánozhatatlan! 

A könyv két főszereplő szemszögéből íródott váltakozva, nem hazudok ha azt mondom, hihetetlenül komolyan történt ez a karakter felvázolás is.
Rengeteg csavar, fordulat, néha azt hiszed már tudod, hogy mi van aztán rá jössz, hogy koránt sincs fogalmad róla! 

Azt hiszem a legjobb könyv ebben a témában amihez szerencsém volt, s áldom az eget, hogy szerencsém lehetett. 

A film is nagyon oda tette magát abszolúte vissza adva a könyvet.


 

Két főszereplőnknek Nicknek és Amynek házasságuk után szembesülniük kell az élet nehézségeivel, amelyek rengeteg olyan döntéssel járnak ami a kapcsolatuk megromlásához vezet. Anyagi gondok, szülők elvesztése. 




Ezek a problémák Nicket messze sodorják feleségétől, viszont annál közelebb az italhoz, és más nők társaságához
Nem csoda hát, hogy Amy enyhe depresszióval küzd és ha nem lenne elég, még el is tűnik. 

Hirtelen minden híradás felkapja az eseményt, azonnal keresni kezdik, de mindhiába, a lakás feltúrva a rendőrök pedig találgatnak, de egyre több nyom vezet Nick felé, hiszen ilyenkor a gyilkost először mindig a családban keresik és találják is meg az esetek döntő többségében de ő  váltig állítja, hogy bár nem volt mindig jó a feleségéhez, nem bántotta őt, valahogy ezt előadni még sem sikerül számára olyan meggyőzően. 

Amy naplója az egyetlen ami nyomra vezetheti a rendőrséget de félő, hogy ez a napló sokkal inkább egy megszervezett, előre megírt történet mint a valóság. 


A kérdés tehát csak az, Hol van Amy? Ki ölte meg? Meghalt egyáltalán? 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése