About

2018. április 1., vasárnap

Colleen Hoover - Confess

 
Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért? 


Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt. 

Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút. 

Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn. 

A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit semmi sem szakíthat el.




Colleen Hoover nálam garancia egy könnyed romantikus történetre, ha az ő regényeit olvasom számomra mindig kellemes kikapcsolódást nyújt, így volt hát ez ezzel a regénnyel is.

Kifejezetten ötletesnek tartottam, ahogyan a művészetet megvalósította, úgynevezett vallomások által lefestett képekben.

Ezeket a képeket egyébként megtaláljuk a könyvben is amiért jár a csillag. 

Szívszaggató kezdéssel indítunk, szépen lassan a boldogság irányába vezetve a történetet. A szereplők nagyon szerethető karakterek, kellő izgalommal, vibrálással.

Szeretném hozzátenni, hogy a könyvből készült sorozat a helyes férfi szereplőn kívül nem tud mást felmutatni, nem adja kellően vissza a könyvet, szerintem az egésznek gagyi hatása van.

A csattanó elég hamar megtörtént Auburn titkát illetően de számomra még így is remek kis könyv volt, mert Owen is tartogatott meglepetést ami csak a végén derült ki, viszont a vég nem volt eléggé megtervezett, hirtelen a nagy kalamajka közepében egy csettintésre megoldódott minden ami eddig az Istenért sem akaródzott.
Főszereplőnk Auburn múltjában kezdünk, ahol már 15 évesen szembesülnie kell a gyásszal, hiszen szerelme Adam megbetegszik és életét veszti. Első képünk a kórházi szoba és a búcsú amitől garantáltan szem nem marad szárazon.

A jelenbe cseppenve Auburn már felnőtt nő, lázasan próbál pénzhez jutni, hogy kifizessen egy drága ügyvédet, bár az ügyvéd oka rejtve előttünk. 


Mintha a sors keze lenne egy galéria előtt elsétálva meglátja a táblát :  " Kisegítőt keresünk! "
Mi baj történhetne alapon, be is kopog és a szívdöglesztő Owen nyit neki ajtót, aki titokzatosságával lehengerli a nőt.
Owen festő, egy művész akihez az emberek legféltettebb vallomásaikat dobálják be akár csak egy gyónás a papnál, a férfi pedig ihletet kapva ebből, lefesti őket. 



"Néha arra gondolok, hogy talán még a halál is könnyebb volna, mint a fiam anyjának lenni."

"Minden nap hálát adok, amiért a férjem és a fivére ennyire hasonlítanak egymásra. Igy kisebb rá az esély, hogy a férjem rájöjjön, nem ő a fiunk apja."

"Négy hónapja nem beszéltem a gyerekeimmel. Felhívnak az ünnepeken és a születésnapomon, de különben soha. Nem is hibáztatom őket. Rémes apa voltam."


"Még soha senkinek nem hagytam, hogy smink nélkül lásson. A legnagyobb félelmem az, vajon hogyan fogok kinézni a temetésemen.Szinte biztos, hogy inkább elfogom hamvasztatni magam, mert a külsőm miatti mély szorongásnak még a halál sem vethet véget. Kösz szépen, anyu."

" Félek, hogy őutána örökké ahhoz fogom mérni az életemet, hogy milyen volt vele lenni."
"Nem létezel Isten. És ha mégis, akkor szégyellhetnéd magad!"




"Örökké szeretni foglak, még akkor is amikor már nem tudlak." 

Auburn tehát elvállalja a munkát, segít a megnyitón eladni a festményeket, és Owen közben rá jön, hogy ő ismeri a lányt.

Amikor a munka végeztével
Auburn haza indul, a férfi randira hívja, amire a lány igent mond, de Owen nem jelenik meg a megbeszélt időpontban. 

Auburn
nagyon dühös és becsapva érzi magát. 90 nap telik el, amikor a férfi hirtelen megjelenik és igyekszik megmagyarázni eltűnésének okát, ami a lány élethelyzetét tekintve azonnal lehetetlenné teszi, hogy ők ketten együtt legyenek.

De vajon a szerelem talál kiutat? 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése