About

2018. április 21., szombat

Nicholas Sparks - Safe Haven


Senki ​sem tudja, honnan, de egy nap gyönyörű nő érkezik Southportba, a tengerparti kisvárosba. A zárkózott fiatalasszony számára ez a hely többet jelent holmi átmeneti állomásnál. Katie-nek ez a városka valódi menedék. Szörnyű emlékek űzték idáig, és túlélése érdekében csak remélni tudja, ittléte titok marad. Legalább az előtt a bizonyos férfi előtt. Egyetlen módon lehet biztonságban: ha senkivel sem barátkozik, és főként senkit sem enged közel magához. Ám az önkéntes száműzetésbe vonult nő erre képtelen, és szép lassan megnyílik két ember felé: az egyik a mindig váratlanul, szinte a semmiből előbukkanó szomszédasszonya, Jo, akivel szoros barátságba kerül, a másik pedig Alex, a gyermekeit egyedül nevelő özvegyember. Ahogy Katie érzelmei a férfi iránt elmélyülnek, a múltját elsötétítő árnyak egyre közelebbről fenyegetik e törékeny boldogságot. Nicholas Sparks (Az utolsó dal, Tűzlovag) a legelemibb emberi érzelmeket helyezi előtérbe, ám ezúttal üzenete mindennél egyértelműbb: az élet viharaiban a szerelem az egyetlen valódi menedék.

Nicholas Sparks olyan nagyszerű történeteket írt meg mint a Szerelmünk lapjai, Kedves John, Szerencsecsillag. Nehéz hová tennem az írót mert míg regényei felét imádom úgy a másik felét pont annyira nem, főleg mikor idegölően sokszor meghal a főszereplő.

Hál'Istennek ez itt nem így történt, egy nagyon kedves romantikus történetet kaptunk, ahol a családi erőszak volt a fő téma. Briliánsan előadta a könyv az agresszív férj szerepét, elképesztően beteg gondolataival és tetteivel egyaránt, annyira feltüzelve az olvasót, hogy eléggé reménykedjen abban, a neki szánt sors nem más lesz mint a halál vagy legalább valami hasonlóan méltó büntetés.

Illetve a könyvet misztikus szál is övezi ami nekem most kifejezetten tetszett, fent tudta tartani az érdeklődést és kellő izgalommal volt ellátva.

A borítóért pedig 1 + pont.


Főszereplőnk Katie, Kevin az agresszív férj elől menekül egy Southparki kisvárosba, ahol reményei szerint ha nem kelt feltűnést egy időre elrejtőzhet, ami nem olyan könnyű hiszen férje rendőr és ez nagyban megkönnyíti számára a keresést.

Katie egészen jól elvegyül míg rá nem talál a szerelem Alex személyében aki elveszítette feleségét, s 2 gyermekkel maradt egyedül.

Természetesen kapcsolatuk így elég sok nehezékkel van megpakolva, hiszen ha a nő férje rá talál mennie kell, alapvetően sem meggondolt döntés huzamosabb ugyanazon a helyen maradni.

Katie első körben titkolni szeretné múltját de Alex kedvessége és odaadása végül lerombolja falait és éppen ekkor az agresszív férj meg is találja őt, s még agresszívabb lesz amikor rá jön, hogy bizony felesége mással van. Már már betegesen megfogadja, hogy megöli őt ezt a megaláztatást nem hagyja annyiban... 

Annyira, hogy teljesen leissza magát, és folyamatosan arra gondol, hogy a felesége másik férfival hempereg amíg ő otthon várja, hogy visszatérjen hozzá, természetesen úgy érzi, ő nem tett semmi rosszat, a nő mindent megérdemelt, ő mindent megadott neki, de felesége hogy hálálta ezt meg?
Még is mit lehet tenni, ha a férj maga a rendőrség?










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése