About

2018. április 29., vasárnap

Paula Hawkins - The ​Girl on the Train

 
Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.

A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.

Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton.


Bár a lány a vonaton Paula Hawkins első thrillere, hatalmas siker övezi, mi több sikerlista első helyén állt meg több országban is, nem is csoda, hiszen ez egy hihetetlenül frappáns könyv!

Elejétől a végéig izgalmas volt, akkora csattanóval övezve amire az ember lánya álmában sem gondolna, a lezárással súrolva a tökéletesség határait.

Valóságos problémákra hangolódva, mint az alkohol függés és a vele járó lesüllyedés.


Bevallom, nagy thriller rajongóknak állítólag hamarabb leesett a tantusz, de én a romantikus műfajban vagyok otthon, így nekem nem tűnt fel, hol kellene keresni az intő jeleket.

A regény 3 szereplő elmesélése alapján íródott.


Főszereplőink tehát,
Rachel, aki minden nap vonattal utazik a városba, s bár munkahelyéről alkoholproblémái miatt már rég kirúgták, a lakótársa előtt nem szeretné felfedni ezt. Minden nap ugyanazon az útvonalon elhaladva, megpillantja Megant és férjét Scott-ot és bár nem tudja róluk, hogy kicsodák, de valahogy megfogja őt az idilli pár, ahogyan az erkélyen vannak, egymást szeretve. 

Történeteket talál ki velük kapcsolatban, hiszen teljesen elvan keseredve, mert nemsokkal ezelőtt ő is ezen a környéken lakott, míg férje Tom, meg nem csalta, majd el is vette a szeretőjét. 

Kapcsolatuk tönkremenetele, s egyben Rachel italfüggőségének oka, pedig az volt(Rachel szerint), hogy akárhogy próbálkoztak nem lehetett közös gyerekük. 

Tehát ez így megy egy ideig, mindig ezt a párt nézi, amikor a vonat megáll egy pillanatra pont a házzal szemben, de egyik alkalommal Megant egy másik férfival látja, és ez teljesen hazavágja a róluk kialakított idilli képét. 

Annyira dühbe gurul, hogy le is száll, hogy megmondja a nőnek, hogy még is hogy a fenébe teheti ezt a férjével, de ekkora már erősen ittas állapotban van, s a vége az lesz, hogy reggel fájdalmakkal ébred és a fején ejtett sebbel, és neki fogalma sincs mi történt. 

Később a hírekből kiderül, hogy a nő eltűnt, a rendőrség keresi és ő még arra sem emlékszik vajon ő tette - e ami nem lehetetlen, hiszen volt férje szerint ittas állapotban mindig nagyon agresszív volt. 

Szépen lassan igyekszik a dolog végére járni, kibontogatni a szálakat, felkeresi a nő férjét remélve, hogy ketten együtt messzebbre jutnak. Természetesen vágyakozik a férfi után, sajnálja is őt, mert őt gyanúsítják a felesége meggyilkolásával, és valljuk be, nem lehet kizárni.

De vajon ki tette? Ő tette? Hogyan emlékezhetne rá?
Megan férje tette? Vagy talán Megan szeretője?
Ami a legfontosabb, akárki is volt, miért tette?

Erre keresi ez a fantasztikusan megírt könyv a választ!


Kinek ajánlom?
Mindenkinek, annak is aki alapvetően nem a műfaj rajongója.
Mindenkinek, akinek tetszett a Holtodiglan.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése