About

2018. május 10., csütörtök

J.K.Rowling - Harry ​Potter and the Chamber of Secrets (SPOILERES!!!)


A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget.

 A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK! 



Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. 

Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű dolgok vannak készülőben… 
Nem tudom elégszer elmondani nektek mennyire jó a Harry Potter sorozat, megéri elolvasni hiszen annyi minden van ami + információval lát el minket.

Aki nem olvasta az első részről szóló bejegyzésem, annak röviden leírom, hogy egy két extrát illetve a borítót veséztem ki, ami hiába sokkal jobb grafika (animus kiadó) puha borító lévén katasztrófálisan szétgyötörtnek tűnik ha az ember be meri rakni a táskájába.

Na de jöjjenek azok az extrák amiket a könyv feléből vettem ki, a másik fele rátok vár, hogy ezzel is rábeszéljelek titeket egy picit a könyv elolvasására. :)

1. Ronéknál kerti törpe vadászat volt akkor, amikor Harry a nyár utolsó hónapját náluk töltötte, s Ron repülő autóval szöktette őt meg. Ezek a kerti törpék nem pontosan olyanok mint a muglik világában ismert cuki törpék, hanem inkább nagy kopasz fejűek amely teli van dudorral, nagy karmaik és hegyes fogaik vannak. A védekezés ellenük pedig nem más, mint megpörgetni a fej felett, hogy jól elszédüljenek aztán eldobni őket a telek másik végébe, amitől egy ideig nem találnak vissza.

2. Ronék konyhai tükre el van varázsolva, mivel Ron anyja picit tisztaság mániás. Ha belenézel a tükörbe, azt mondja: Tűrd be az inged te lurkó!

3.Ron fél a pókoktól mert Fred a tesója egyszer egy nagy, szőrös pókká változtatta a maciját büntetésből mert Ron meg eltörte Fred játékseprűjét.

4. Amikor Ron, Hermione, és Harry 2 mardekáros külsejét öltötték fel, hogy kicsalják Malfoy-ból ő e a Mardekár utód, vagy tud e valamit, akkor ott azért a recept elkészítése nem is volt olyan egyszerű.
A könyvet amiben a recept található a könyvtár titkos részlegén tartották, amihez egy tanári engedéllyel lehetett csak hozzájutni. A tanár aki meg sem nézte mire ad engedélyt aláírás formájában pedig nem más volt mint : Lockhart,

Illetve most egy honlapot is hoztam nektek ahol ha rákerestek a Harry Potter-re olcsón találtok pulóvert, pólót, Mardekár és Griffindor illetve a többi címerrel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése