About

2018. április 24., kedd

Penelope Ward - Jake Undone

Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyon piercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob?

Ajánlásra olvastam el, de sajnos ez a regény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tetszett az alap ötlet, miszerint egy extrémebb, tetoválásokkal tarkított srácot kaptunk főszereplőnek, de ennél többet ez a könyv nem is tudott nyújtani. 


Egyik pillanatban úgy éreztem az írónő igyekszik elfogadtatni a tetoválásokkal rendelkező embereket, még is Jake nonfiguratív mintákkal tarkított kölyök, akinek csak tetszett és kész mindenféle belső indíttatás nélkül.

Természetesen ettől függetlenül, egy okos értelmes embernek volt beállítva, tehát az egyértelmű igazságot sikerült bemutatni: 
Nem minden tetovált drogos, sittes, vagy link! Már ott falakba ütköztünk, hogy főszereplőnk egy határtalanul laza, szex orientált ember, aki talán a földön semmit nem vesz komolyan, de a titka kiderülése után, azonnal másképp látjuk őt. 


Közben folyamatosan megalázkodik a nőnek, s annak nadrágja szárát fogva pityereg, könyörög. 

Nina fóbiái számomra sokszor súrolták a felesleges hiszti kategóriát de volt akinek éppen a fóbiák megoldásában rejlett a könyv pozitív mivolta. 


Főszereplőnk Nina, Brooklyn-ba megy tanulni, ahol új lakótársakat is kap maga mellé, akik közül egyikük azonnal kivívja a figyelmét. 

Jake az extravagáns kitetovált srác azonnal vonzani kezdő őt, minden szempontból.  
Barátkozni kezdenek,  a lány rengeteg fóbiával küszködik, s miközben Jake segít neki legyőzni ezeket szerelem alakul ki kettejük között. 

Valahogyan mégis minden alkalommal amikor túl közel kerülnének egymáshoz, a fiú meghátrál, s a lány nem tudja hová tenni az egészet. 

Később megelégeli és ultimátumot ad Jake-nek, hogy ugyan végre döntse már el mit akar... 


Kinek ajánlom? 
A történet komolyságát és hátterét remekül ábrázolja az, hogy szinte pár sorban sikerült leírni. 
Inkább fiatalabb lányoknak ajánlanám. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése