About

2018. április 4., szerda

Colleen Hoover - It ends with us

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret. 


Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen. Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot. 

Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített. 

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni. 

Add át magad a reménynek!




Emlékszem, amikor még fogalmam sem volt, mit jelent, hogy egy könyv finep selection és ez a példány 500 ft-ra le volt értékelve a könyvesboltban, csak és kizárólag ezért vettem meg, s mit hoz a sors Colleen Hoover összes regénye megvan azóta, hiszen ő lett az egyik kedvenc íróm a romantikus témában, a könyvmolyképző pedig a kedvenc kiadóm. 

Nos későbbi rákeresések során, kiderült, hogy sikerült kifognom az egyik legjobbnak tartott könyvet az írónőtől, jelenlegi 699 ember értékelése alapján, 95% -ot ért el a moly.hu- n ami nem is csoda, hiszen egy napjainkban is elég kényes témát tárgyal ki, a családon belüli erőszakot és a homeless életmódot rádaásul ha ez nem lenne elég, talán a könyv sikerének az is köszönhető, hogy sajnálatos módon az írónő maga is megélte ezt a bántalmazást, illetve végignézte a szüleinek köszönhetően. Ki is tér rá, hogy édesanyjával közös megegyezés alapján történt a könyv megírása, amely rálátást enged arra a tényre, hogy miért is bocsájtunk meg a bántalmazó személynek, újra és újra.

Sajnos én is megtapasztaltam ezt, s azt gondolom, nekem nagyon sokat segített megérteni, édesanyám miért tűrt ilyen sokáig, s hogy alapvetően a nők miért nem hagyják el azonnal az ilyen férfiakat!

(Szeretném elmondani, hogyha bárki hasonlót él most meg, az arányokat tekintve, az esetek döntő többségében az ilyen férfi nem változik, ne féljen segítséghez fordulni, hiszen nincs ember aki ezt érdemelné! Egy nő megütésére pedig nincs ok! ) 


" A legkorábbi emlékem két és fél éves koromból származik. A szobámnak nem volt ajtaja, csak egy lepedőt szegeltek fel a nyílás elé. Emlékszem, hallottam, hogy apám ordít. Kilestem hát a függöny mögül, és láttam, amint felkapja a tévékészülékünket, aztán hozzá vágja anyámhoz, aki hanyatt esett. Még a harmadik születésnapom előtt elváltak. Attól a pillanattól fogva csak jó emlékeim vannak apámról. Egyetlenegyszer sem jött ki a sodrából, amikor velem vagy  
a testvéreimmel volt, bár anyámmal számtalanszor megtörtént ugyanez. 
Tudtam, hogy a házasságuknak a része volt a bántalmazás, anyám mégsem beszélt róla soha. Ha szóba hozza az azt jelentette volna, hogy rosszat mond apámról, ezt pedig egyetlenegyszer sem tette meg. Azt akarta, hogy a kettőnk kapcsolatára ne vessen árnyékot a köztük lévő feszültség. Emiatt mérhetetlenül tisztelek minden szülőt akik távol tartják a gyerekeiket a kapcsolatuk felbomlásának folyamatától." 


A könyv  főszereplője Lily Bloom, akinek elég nehéz gyerekkora volt, az édesapja rendszeresen bántalmazta az édesanyját, aki nem hagyta el a férfit.
Ennek ellenére vagy éppen ennek köszönhetően Lilyből egy életerős nő vált, aki saját virágüzletet nyitásán ügyködik, míg legnagyobb örömére be nem toppan Alyssa aki egy nagyon gazdag nő, de munka nélkül igen unalmasak a hétköznapjai, s minden áron szeretne segíteni. Lily fel is veszi őt, és később nagyon jó barátnők lesznek, köszönhetően Alyssa lehengerlő stílusának.  

Itt kerül képbe 
Ryle Kincaid az idegsebész rezidens aki nem más mint Alyssa bátyja, s akivel egyből kialakul kettejük között a vonzalom. A kapcsolatuk nagyon szépen alakul, Ryle egy igazi nőcsábász, de Lilynek sikerül megfognia őt, olyannyira, hogy a végén össze is házasodnak.

Úgy tűnik nagy a szerelem de természetesen kell bele a csavar ami hamarosan meg is érkezik, a múlt formájában Atlas Corrigan
személyében akiről Lily naplóbejegyzéseinek köszönhetően sikerül sokkal többet megtudnunk, például azt, hogy ő volt az első nagy szerelem, s hogy Atlas nagyon nehéz sorsa miatt (hajléktalan volt) nem maradhattak együtt, de megjelenése hamarosan vitákat szít, hiszen Ryle ennek egyáltalán nem örül. Mi több ez is előhozza egy olyan énjét, amire Lily nem számított, az agressziót.

Közben fokozza az izgalmakat, hogy bár Lily ezek után elakarja hagyni Ryle-t, de kiderül, hogy egy közös gyermek növekszik a hasában.

Azt gondolom a történetet nagyban megnehezíti az a tény, hogy ekkora már az összes szereplőt sikerül megkedvelnünk, még Ryle-t is mert bár nem tud uralkodni magán, alapvetően egy jó ember csak éppen nem tudja kezelni az indulatait, míg Atlas is egy igazán megnyerő egyéniség s őrlődünk Lily-vel együtt a két férfi között. 


Kiknek ajánlom a könyvet?
Mindenkinek akit bántalmaztak, vagy akinek a családjában volt bántalmazás. 
Mindenkinek aki a romantika kedvelője, s mindenkinek aki egy igazán megható történetre vágyik. 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése