About

2018. október 2., kedd

Paul Rudnick - It's ​All Your Fault

 
Nyolcvannégy órával ezelőttig Caitlin még soha sem:
ivott alkoholt, nem csókolózott, nem énekelt torkaszakadtából nagy nyilvánosság előtt, legfőképpen nem ejtett túszokat, sőt, kocsit sem lopott
MI? LOPOTT KOCSIT?
Most börtönben ül, és nem tudja, mit mondjon: 
a rendőrségnek, a szüleinek, a polgármesternek, a riportereknek, és a Twitter-olvasóknak.

Csak most döbbent rá, hogy: 
szerzett egy orr-piercinget, és – NA NE! AZ OTT EGY TETKÓ?

Az őrült hétvégéért egyedül egyvalakit hibáztat: 
a híres unokatestvérét, aki valamikor a legjobb barátnője volt.

Akit az elmúlt négy évben GYŰLÖLT, de közben a szíve mélyén rettenetesen hiányzott neki. NEM, NEM IS!!!
EZ MIND A TE HIBÁD, HELLER HARRIGAN!!!


Hű... váó. 
Bár megoszlottak a vélemények erről a könyvről, én azt mondom, tökéletes volt, annyira, hogy még azt is elfelejtettem neki, hogy nem volt benne romantikus szál. 
De helyette volt minden más, bár a cselekmény egyszerű, gördülékeny, de kellően  kicsapongó, szórakoztató - szimpatikus karakterek, megnyerő párbeszédek. 

A Hollywoodi sztárvilág bemutatása mellett, az erősen vallásos családi háttérbe is bepillanthattunk, illetve mindkét nevelési módszer bukkanóiról kaptunk szerintem felvilágosítást. 
Nekem úgy tűnt, hogy míg a lazán engedett lány erősen azon volt, hogy jobb legyen és megváltozzon, addig a konzervatív szülők által felnevelt hölgyemény, kitört, és átélt mindent amitől eddig tiltva volt. 

Természetesen ez nem bűn, minden fiatal átesik ezen, de nekem tetszett, ahogyan ez az egész könnyedén és humorosan lett bemutatva, illetve az igaz barátság tényét, irigyeltem is, ugyanis jogosan merülhet fel az olvasóban mindezek után, hogy milyennek kellene lennie egy legjobb barátnak. 

Imádtam a kettejük között lévő folyamatos feszültséget, a csípős beszólásokat, s végül pont az a lány lett a kedvencem aki az elején halálra idegesített. 

Szerintem egy kellemes olvasmánynak ez mindenképpen megfelel, ha nem akarunk világot megváltani vele, csak nevetni akarunk, és ellazulni. 

" - Hát, a tetkószalonban igazi vadmacska voltál, egy csomó ideig smároltál Billy-vel - pontosabban lenyelted a srácot. Kábé csak a lába lógott ki a szádból.
- Elég undi volt.Főleg a sok cuppogás meg nyögdécselés. - tette hozzá Sophie.
-Aztán ellökted magadtól és azt mondtad: " Köszönöm William, Isten áldjon meg! "

- Aztán odamentél egy kocsihoz, megláttad a slusszkulcsot, és mosolyogva azt mondtad: "Gyönyörű tavaszi idő van, hajtsuk le a tetőt! Talán még a blúzomat is leveszem."

- Beugrottunk te meg rátapostál a gázra, mielőtt Billy beszállhatott volna, aztán vissza integettél neki, és azt kiabáltad: " Csajbuli van, William, élveztem a nyelvmunkádat! "

Főszereplőnk Caitlin küldetést kap a szüleitől, és régen látott barátnőjének édesanyjától, és kollégáitól, hogy védje meg régi legjobb barátnőjét Heller Harrigant a totális kiégéstől, drogfogyasztástól, alkoholproblémáktól, legalább addig, míg Heller új filmje be nem fut, ugyanis ő egy elég híres színésznő lett azóta, mióta nem találkoztak, a rajongók pedig lépten-nyomon követik tetteit. 
Caitlin ezt Isten által megszabott feladatnak tekinti, hiszen mélyen vallásos családból származik, ahol szinte teljesen elvan zárva a külvilágtól, magántanuló, és szabadidejét az imádkozással tölti, még családi egyenruhája is van. 

Természetesen Heller a totális ellentéte, ahogyan a neve is sugallja a hölgyemény maga az ördög, így ez sokkal nehezebb feladatnak bizonyul, mint Caitlin gondolná, és ha ez nem lenne elég, barátságuk nem véletlen ért véget, Hel olyat tett, ami megbocsájthatatlan. 

De a lány nem adja fel, hogy volt barátnőjét jó útra téríti, még akkor sem ha ez teljességgel lehetetlennek tűnik, még akkor sem ha folyamatosan pánikrohamok gyötrik őt, s nem viseli jól a tömeget, és végül mégis ő az, aki börtönben köt ki, színes hajjal, orr - piercinggel, tetoválással a karján - fél térdzokniban.

Csak azt nem tudjuk mi vezetett idáig... 
de egy biztos... Minden Heller Harrigan hibája...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése