About

2019. április 2., kedd

Sarah J. Maas - Crown ​of Midnight (Üvegtrón 2.rész)

 
Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?






Az első rész 4 csillagot kapott tőlem, ezt általában megszoktam adni a jó könyvekre, viszont az 5 csillagot csak a tényleg tökéletes történetek kapják meg. Azt hiszem el is árultam magam, hogy bizony a második rész megkapta az ötödik csillagot is!
Nem volt egy percig sem unalmas, ahogyan az első rész elejénél tapasztaltam, végig izgalmas volt és lehengerlő. Megint csak ámultam a tökéletesen felépített karaktereken és a cselekményen. 



Tehát a jó szereplőgárda és a megfelelő story kipipálva! 



Nem lehet engem eltántorítani attól, hogy még mindig Dorian mellett teszem le a voksom, de itt ő eléggé háttérbe szorult, az írónő a könyv vége felé mentette ki a teljes érdektelenségből.



Celaena háttérbe szorítva Doriant sokkal inkább a testőrkapitány - Chaol felé vette az irányt az én legnagyobb meglepetésemre. Chaol is egy abszolút pozitív karakter, valahogyan még is azt érzem, nem illenek egymáshoz, számomra ő olyan semmilyen, de biztos vagyok benne, hogy nem ő főszereplőnk számára az igazi, ami a könyv vége felé azért sejthető is.



A második rész sokkal inkább hat a lelkiekre, s sajnos nem mindig úgy alakulnak a történések, ahogyan az olvasó szeretné, de azt gondolom pontosan ettől lesz kiszámíthatatlan. Sokkal többet megtudunk a lány fájdalmáról, ami a táborban töltött időt és szerelme elvesztését foglalja magába, illetve a múltjáról, s arról kicsoda ő, honnan érkezett.



Rengeteg titok kiderült - de ezzel nem érzem előrébb magam, hiszen rengeteg új kérdés is merült fel, amire már nagyon szeretnék választ kapni főleg, hogy a mágia sokkal inkább előtérbe került.



Illetve a másik pozitívum, hogy belépett a történetbe egy újabb karakter is akit bár sokan idegesítőnek neveztek meg, én nagyon megszerettem.


Ő nem más mint Nehemia. Egy hercegnő aki a népét szeretné felmenteni a király keze alól, sajnálatos módon hiába harcol értük szívvel lélekkel, Celaena nélkül- aki  nem akar ezzel foglalkozni -  nem sok esélye van. Valami még sem stimmel vele amivel eléri a lány bizalmatlanságát, hiszen furcsa mágikus történések zajlanak körülötte, amelyből már lehetetlen megállapítani az elején, hogy mit is akar és melyik oldalon áll. 

A második rész vége egy nagy titok lelepleződésével zárul, amit bevallom én már sejtettem, de azért még is nagyon örültem neki, hogy részben végre összeáll a kép. Illetve egy olyan véget kaptunk ami után bizonyosan minden erőnkkel azon leszünk, hogy a harmadik résznek nekiálljunk, ugyanis új kalandokkal kecsegtetnek minket, egy másik helyszínen. 

De mivel szeretnék megjelenési sorrendben haladni, így most a következő kötet az előzmény rész lesz, amit hamarosan elhozok nektek!

Ismételten ajánlom mindenkinek, tiniknek, felnőtteknek, férfiaknak, nőknek egyaránt! 



Celaena a küzdelem megnyerése után beáll a király orgyilkosának, s sorra hajtja végre a kapott feladatokat - habár ahelyett, hogy eltenné láb alól a király ellenségeit, inkább megszökteti őket. 
Vállalva a ténnyel, hogy ha mindez kiderül a fejébe kerül, s nem csak az ő életébe, hanem mindenki életébe aki a palotában idő közben a barátjává vagy szövetségesévé vált.

Sam elveszítése után, újra úgy tűnik rá talál a szerelemre, de a sors furcsa fintora, hogy akiben a legjobban bízott, talán még sem volt annyira őszinte hozzá, ami azzal jár, hogy majdnem megöli azt a férfit, aki addigra már mindennél többet jelentett neki. 

Ismét új alapokra kell fektetnie mindent amit gondolt, a szeretteiről és alapvetően az egész életéről, s ahogyan egyre csak mélyebbre ás annál inkább tárul fel a szeme előtt mi is az igazi küldetése és ki is ő. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése