About

2019. április 9., kedd

Sarah J. Maas - The ​Assassin's Blade (Üvegtrón 0,5)

Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.
Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik. 

Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár… 

Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!

Iszonyatosan elvarázsolt az előzmény kötet pedig valójában tartottam tőle, s nem igazán akartam visszatérni a múltba annyira érdekelt a jelenlegi téma. 

Abszolút megérte, érzelmileg hatásos volt, Sam kifejezetten kedvencemmé vált, nagyon pozitív szerethető karakter volt. Eddig Dorian volt a nagy kedvenc  - de ezek után nehéz lenne dönteni.

A könyv egyébként 5 novellából áll össze, mind az 5 egyformán érdekes volt, tökéletesen kapcsolódtak egymáshoz, szóval szinte észre sem lehetett venni, hogy ugráltunk köztük. 

Bár, hogy pontosan ki is juttatta idáig Celaenát már sejthető volt számomra. 

Arobynn karaktere ebben a részben sokkal jobban kirajzolódott, szívből gyűlöltem a kétszínűségét.

A humor most sem maradt el a komoly témán belül sem. 


" – Sam – mormolta a melléhez simulva. 

    – Hm? 
    Celaena kibontakozott az öleléséből, és hátrébb lépett. 
    – Ha bárkinek, bármikor elmondod, hogy átöleltelek… akkor leszúrlak. 
Sam rámeredt, aztán hátraszegett fejjel felnevetett." 

Celaena karakteréhez is sikerült egyébként sokkal közelebb jutni és jobban megérteni őt. A néha idegesítő stílusát most betudom annak, hogy túl hamar kellett felnőnie, nem elég, hogy a szülei túl hamar meghaltak, és egy lelketlen orgyilkos nevelte, illetve szinte mindenki elárulta akiben megbízott, vagy meghalt, még is fel tudott állni és tovább tudott menni. 

Szóval egy szó mint száz, érdekes volt, izgalmas, vicces, és egyben szívbemarkoló. Mindenkinek szívből ajánlom! 



    – Oké – mondta Celaena, és egy kicsit hátrébb csúszott, hogy megvizsgálja a művét. – Nyisd ki a szemed! 
    Ansel engedelmeskedett, Celaena pedig rémült arcot vágott. 
    – Mi van? – kérdezte Ansel. 
    A lány megrázta a fejét. 
    – Attól tartok, le kell mosnod az egészet. 
    – Miért? 
    – Mert jobban nézel ki, mint én.




Novella 1: 
Az orgyilkos és a kalózok fejedelme: 
Celaena megbízatást kap Arobynntől, hogy ő és Sam menjenek el a kalózok fejedelméhez megkötni egy üzletet. Csakhogy az üzlet balul sül el, ugyanis a lány rájön, hogy 200 rabszolgát kellene Arobynnhez vinnie, ami egyáltalán nem tetszik neki. Vajon ő és Sam a kalózfejedelem ellen fordul? Ha igen mit kapnak ezért az orgyilkos vezértől büntetésképpen? 

Novella 2: 
Az orgyilkos és a gyógyító: 
Celaena megkezdi az útját amit büntetésképpen kapott, s ott egy gyógyítóval találkozik aki egy undorító lebújban pultozik, mert nincs pénze tanulni. Vajon a lány segít neki, tovább jutni mindezen? Talán egy barátság is kialakul? 

Novella 3:
Az orgyilkos és a sivatag: 
Az egyik legérdekesebb rész volt számomra.
Celaena a sivatagba érkezik, ahol megismeri a néma orgyilkosokat, illetve egy új barátra is szert tesz aki talán még sem pontosan olyan mint amilyennek gondolta őt. 

Novella 4-5:
Celaena rájön, hogy Sam sokkal fontosabb neki mint gondolta volna. 
A sivatagban tett útja után lehetősége nyílik vezérét kifizetni és elköltözni onnan, Sammel együtt, hogy új életet kezdhessenek, csakhogy egy utolsó megbízatás keresztbe húzza a számításaikat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése