About

2020. február 19., szerda

C.S. Lazzar – Víz alatt


C.S. Lazzar – Víz alatt
Fülszöveg
C.S. Lazzar eddigi legizgalmasabb romantikus regényében Mila és Alex, a fiatal szerelmespár egy természeti katasztrófa áldozata lesz. Amikor pillanatok választják el őket a biztos haláltól, kiderül, hogy mi az, ami igazán fontos.



Megmondom őszintén, régóta szemeztem a könyvvel, nagyon tetszett a borító, a fülszövegből pedig még érdekesebbé tette. 
Hihetetlen szerencsémre, lehetőségem adódott elolvasni a könyvet, C.S. Lazzar jóvoltából, utólag is nagyon szépen köszönöm! 

Nagyon szeretem az olyan romantikus történeteket amiket férfi írt, mert úgy érzem ők elhagyják a tipikus kliséket.
Itt sem az volt a fontos, hogy Alex egy magazinfiú, vagy túlontúl gazdag lenne, a szerelemre fektette az író a hangsúlyt. 
Felüdülés ilyen könyveket olvasni. 

Főszereplőnk Alex és Mila, akik ha jól emlékszem 6 éve élnek boldog párkapcsolatban, egy csodaszép lakásban. A történetvezetés nagyon tetszett, azt hiszem igazán hatott a lelkemre. Az egyik pillanatban Alex gyűrűvel a kezében tervezgeti, hogyan kéri meg Mila kezét, a másik pillanatban rájönnek, hogy az életük a tét.

Amikor mindkettőjük számára nyilvánvalóvá válik, hogy rohamosan tart feléjük a hatalmas vízrengeteg, ami mindent elfog árasztani az egész városban mi több világon, Alex azonnal elkezd egy tervet kovácsolni aminek köszönhetően lehetőségük adódhat túlélni. Tutajt épít, vizet és élelmet csomagol, gyógyszereket, ruhát, bármit amire csak szükségük lehet, míg a társasház többi lakója a padlásra menekül. Azt hiszem itt is látványos számunkra milyen az igaz szerelem, hiszen Mila is a padlásra menekülne, de segít Alexnek, hogy a terve megvalósuljon, s bízik a szerelmében akkor is, ha nem feltétlen ért egyet vele. 

Bár a terv az időhiány miatt nem működik tökéletesen, Mila és Alex az ablakon keresztül az utcára jutnak, legalább élnek. Sajnos a tutajnak készített matrac leereszt, a táskák pedig nehezek, így Alex már nem fér fel a matracra, próbál Mila mellett kapaszkodni. 



Napokig tengődnek a végeláthatatlan vízrengetegben...

Itt volt az a pillanat amikor egy pillanatra megálltam, mert azt hiszem lelkileg megviselt, hiszen az író, annyira figyelt minden részletre, hogy már-már úgy éreztem mintha én is ott lennék.

Mindenhol hullák, elviselhetetlen szag. Ihatatlan víz. Kevés élelem, ingatag tutaj. Mila lebetegszik, Alex szinte megfagy. Nem maradt semmi, csak a szerelmük és az egymásba vetett bizalmuk. 

De mi történik ezután? Vajon sikerül túlélniük? 

A történet 27 évvel később folytatódik, ahol (és ez is iszonyatosan ötletes döntés volt) az a világ, amit mi ismerünk, már nem létezik. Nagyon meglepődtem, nem számítottam rá, hogy így fog végződni, de megértem a történet végét, hiszen Life is not fair.

Hihetetlenül érzelmes, egyedi, összetett, és csodálatos történetet kaptam C.S. Lazzar könyvétől, ami megmutatta milyen amikor rá vagy kényszerülve, hogy küzdj az életedért, küzdj a szerelemért, és soha ne add fel!
Megmutatta azt is, hogyha igazán szeretünk, a másikat magunk elé helyezzük akkor is, ha közben mi elveszítünk minden lehetőséget. 

Szívből ajánlom nektek, mindenkinek, kortól függetlenül! 

A könyvet megtudjátok vásárolni szinte bármelyik könyvesboltban.
Libri : KATT
Az író egyébként rengeteg motivációs képet és videót is megoszt amiket érdemes követni : 
C.S. LAZZAR INSTAGRAM: KATT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése