About

2020. március 25., szerda

Jojo Moyes – Mióta megszerettelek

Jojo Moyes – Mióta megszerettelek
Fülszöveg

Lou sok mindent tud. Pontosan tudja például, hogy milyen nagy a távolság új New York-i otthona és londoni barátja, Sam lakása között. Azt is tudja, hogy a főnöke jó ember, ahogy azt is, hogy a felesége eltitkol valamit a férfi elől.

Azt viszont nem tudhatja, hogy miközben beleveti magát New York társasági életébe, hamarosan megismerkedik valakivel, aki jókora felfordulást okoz a lelkében. Merthogy Josh elképesztő módon emlékezteti valakire, akire rendkívül fájdalmas visszaemlékeznie.

Azt sem tudja Lou, hogy mihez kezdjen a kialakult helyzetben – csupán azt tudja, hogy bármilyen döntés hoz, az mindent visszavonhatatlanul megváltoztat az életében. És hogy mindenképp követnie kell a szíve szavát, akárhová is vezesse.



Megmondom az őszintét számomra a befejező rész is csalódás volt. Az első részt nagyon szerettem (vélemény: ITT!) a második résszel már voltak problémáim ( vélemény: ITT!)



Kicsit bővebben kitérnék rá, hogy az első részben Lou beleszeret Willbe, majd elveszíti őt, a második rész a gyász feldolgozásáról, és az abból való kilábalásról illetve egy új szerelem kezdetéről, a harmadik rész pedig az új szerelem problémáiról, az életben való elhelyezkedés nehézségeiről szól. 


Említettem, hogy néha nem kell ugyanazt a lovat többször is megülni, ez bőségesen igaz erre a történetre. Will nagyszerű karakter volt számomra, de mentős Sam aki a romantikus szálat vitte tovább, már nem volt annyira megnyerő. Talán azért, mert szerintem nem volt túl kidolgozott karakter, habár lehet nem is az volt a cél, hogy a szerelemre koncentráljunk. 

Ezzel semmi gond nem lenne, ha a háttértartalom nem lett volna ismételten őrjítően unalmas. Irritáló karakterek, történetvezetés.

Ha valakit érdekel a gazdagok élete (ami annyiban merül ki, hogy fodrász, jótékonysági események, festőhöz járás és siránkozás annak biztos ideális ez a könyv.) 

Lou New Yorkba költözik egy munkalehetőség miatt, egy gazdag feleség mindennapjaival kell foglalkoznia. Elkísérni mindenhová, koordinálni az eseményeit. Ez egy nagyon nagy lehetőség neki, ezért kapva kap az alkalmon még akkor is ha ez azzal jár, hogy ott kell hagynia a barátját Sam-et. Amivel nem számol, hogy a távolság nagyon nehéz egy friss kapcsolatnál, illetve egy olyan munkakörben, ahol az embernek folyamatosan készenlétben kell állnia. 




Természetesen ez rányomja a bélyeget a kapcsolatukra. Egyre jobban elridegülnek. Sam új munkatársa igen vonzó nő, felüti a fejét a féltékenység is, főleg, hogy Lou is találkozik egy férfival aki Will kiköpött mása. 

Lou munkaadója először nagyon kedvesnek tűnik, kialakul köztük a bizalom, illetve egy barátság is. A kérdés az, kibírja e a szerelem a távolságot, s lehet e alkalmazottból barát?  

Szerettem volna bővebben beszámolni erről a könyvről de sajnos nem tudok. Szerintem az első részt érdemes elolvasni, befejezettnek tekinteni, nem nyúlni a további kötetekhez. 

Annak örülök, hogy kaptam valamiféle lezárást, de bőven megelégedtem volna az első rész végkifejletével is, a további információkra nem volt igazán szükségem. 

Sebaj, egy újabb befejezett sorozat (reméljük) ami mindig jó. 

A borzalmas borítóra még kitérnék, ami szintén egy fél csillag levonás, hiszen köze sincs a főszereplő stílusához, akire jellemző a bohókás megjelenés. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése