About

2018. február 28., szerda

Jojo Moyes - After You (Me Before You 2)


Amikor egy történet véget ér, mindig elkezdődik egy újabb...

Hogyan tehetjük túl magunkat azon, ha elveszítettük, akit mindennél jobban szerettünk? Hogyan győzhetjük meg magunkat arról, hogy érdemes tovább élni?

Lou számára a Will utáni élet azzal jár, hogy meg kell tanulnia újra szeretni - vállalva mindazt a veszélyt, ami ezzel jár. Többé már nem egy hétköznapi életet élő, hétköznapi lány. A szerelmével töltött varázslatos hónapok után a magányos élet csupa fájdalom és küzdelem. Amikor egy szerencsétlen baleset következtében kénytelen visszaköltözni a családjához, óhatatlanul úgy érzi, pont ugyanott tart, ahol azelőtt, hogy megismerte Willt.

A sérülései lassan gyógyulnak, ám a szíve és lelke mintha tetszhalott állapotban rekedt volna, a rátelepedő gyásszal nemigen tud megbirkózni. Így keveredik el aztán a Továbblépők nevű terápiás csoportba, ahol megtapasztal örömöt is, bánatot is, és ahol a barátok mellett mindig gyalázatosan rossz keksz várja. Meg talán új ismeretség is - hacsak egy Will múltjából felbukkanó személy meg nem hiúsítja Lou reményeit azzal, hogy a jövőjét egészen új irányba tereli.



Szerettem volna szeretni ezt a könyvet, hiszen az első részét imádtam, rengetegszer megnéztem a belőle készült filmet, talán 4x is mégsem untam meg, de ami Will után történt számomra már unalmas volt. 

Nem éreztem, hogy a könyv igazán kitérne arra, milyen szenvedés volt Lounak elveszíteni a szerelmét, vontatott volt, felesleges. 

Maga a történet sem volt egy nagy dobás, egyhangú, nem nyújt csattanókat, semmi olyat amin meglepődnék. 

Az első rész tökéletessége után ez nagy csalódás volt, néha nem kell ugyanazt a lovat kétszer is megülni! 


Főszereplőnk Lou élete, Will halála óta pontosan olyanná alakult, mintha Will nem is létezett volna, csak az emlékeiben. 

Egy baleset miatt vissza kellett költöznie szüleihez, de nem tud a gyászon túl lépni, így terápiás csoportba kezd járni. 


" A csoportban azt tanultuk, hogy a depresszió kedveli a légüres teret. Sokkal jobb, ha csinál valamit az ember, vagy legalább tervezget. Olykor megesik, hogy a boldogság illúziója észrevétlenül megteremti a boldogságot. "
Új ismeretségekre tesz szert és idővel új szerelemre is a csoport segítségével, amikor is Will múltjából felbukkan valaki akire aztán igazán nem számított, akivel picit Will-t is vissza kapja. 

De ki ez a titokzatos idegen? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése