About

2022. szeptember 22., csütörtök

Paula Hawkins - Vakfolt

 "Amikor először meglátta a sziklaszirti házat, Edie azt mondta, úgy néz ki, mint egy nyilvános vécé."

Jack Ketchum regénye után megfogadtam, hogy belekezdek valami végtelenül egyszerű erotikus regénybe, de megláttam Paula Hawkins új könyvét, ami a Quick Reads-nek köszönhetően jutott el hozzánk, és nem tudtam ellenálni neki. Az egyik kedvenc íróm a thriller kategóriában, és aki nem ismeri túl jól, szerintem a "A lány a vonaton" annak is ismerős lesz.
Elég rövid kis történet ez a maga 128 oldalával, viszont ennek ellenére engem nagyon lekötött, beültem egy kád forró vízbe munka után, és le is daráltam. :)A regény szinte azonnal a gyilkossággal indít, egy férfi, a lakása padlóján, szétvert fejjel. Na de ki a gyilkos? 

Három iskolás idők óta elválaszthatatlan jóbarát, Jake, Edie, Ryan.
Jake és Edie már a kezdetek óta imádják egymást, annyira, hogy később össze is házasodnak.
A kép nem sokáig idilli. A házasságba befészkeli magát a vita és a féltékenység. Majd Jake holtan hever a padlón.
Mi történt? Rivallizálás? A lányért vívott harc? Avagy Edie szeretett volna megszabadulni a férjétől? Talán beleszeretett Ryanbe? 
Vagy végig rossz úton haladunk? 

Sokan írták, hogy klisés. Szerintem a thriller sokszor indul hasonló alapokon, én nem éreztem így. Tetszett az elejétől a végéig, és bár nem tudott a rövid tartalom miatt kibontakozni a karakterek lelki megvilágítása, de a feszült légkört abszolút hozta. 

A könyv a Vakfolt címet kapta, talán azért, mert Edie valóban vakfoltokat látott, részben pedig azért, mert sokszor vagyunk elvakultak azokkal kapcsolatban, akiket régóta ismerünk és szeretünk. 
Én kedveltem a karakterét, annak ellenére, hogy nem tudtam túl jól megismerni. 
A vége egy picit kicsapta a biztosítékot, de lehet pont ezért, úgy volt jó, ahogy volt.

Nagyon szívesen elolvasnám egy hosszabb verzióban ezt a könyvet, de mivel valószínűleg erre nem lesz lehetőségem, ígyhát várom az új regényeket. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése