About

2022. október 2., vasárnap

Blanka Lipińska-365 nap

Amint kioldozol, akkora sallert keverek le neked, hogy szedegetheted majd a gengszter fogazatodat a padlóról – fogadkoztam továbbra is lengyelül."

Elég sokáig kerültem az erotikus regényeket, romantikus is ritkán akad a horgomra, a 365 nap pedig annyira nem tetszett filmben, hogy fogalmam sincs, hogyan jutott eszembe megvenni a trilógiát. 
Végül nem bántam meg, az első rész után el kell mondanom, hogy sokkal jobb mint a film, sok dolog másképp van, perverz, beteg, de közben vicces és romantikus, és természetesen rengeteg benne a szexjelenet.
Néha inkább leraknám, mert azért akad vele probléma... 



A könyvben nem sokáig titok, hogy Massimo-nak van egy ikertestvére, egy "gonosz" tesó, ami szerintem borzasztóan szappanopera szagú, klisés, és nagyon nem hiányzott a sztoriból. 

Laura néha elképesztően együgyűnek tűnik, a viselkedése olykor-olykor kikasztó, és azt az érzés kelti, hogy nem több, csak egy "ribanc" és a legszebb az egészben, hogy imádja, hogy ribancként bánnak vele.

Az írónő nem fél nyers lenni a regényben, simán fogalmazta meg mindezt úgy, hogy Laura szereti ha Massimo nagy fasza fojtogatja szopás közben... 
Az nagyon nem tetszett, hogy Massimo és Laura is, Laura nemiszervét, pinának hívja. "Azt akarom, hogy jól megbaszd a pinám" Kicsit közönséges így, ebben a formában. Nem tudom, hogy az eredeti koncepcióban is így volt, vagy ez a fordításnak köszönhető, de nem voltam kibékülve vele, azért egy irodalmi írásban válogassuk meg a szavainkat.

A könyv nagy része a szexről és a luxusról szól. 
Márkás ruhák, sport autók, amikor Laura barátnője is a képbe jön, az dupla shopping, dupla szex, és dupla semmit mondó gondolatok. 

Na meg egy hirtelen jött esküvő, és egy hazugsággal kiharcolt terhesség. 

Az egyetlen oka, hogy mégis tetszett, hogy néha viccesek a jelenetek, amikor egy tűzről pattant lengyel nő - leoszt egy maffiavezért. 

A veszélyes szituációk inkább röhejesek, és próbálok nem arra gondolni, milyen példát mutat a fiatal olvasóknak.

Mégis van benne valami, hiszen millió példányos bestseller - illetve a film is sikeres lehetett, ha az egész trilógia elkészült belőle. 

Nem sokban más mint az ilyen regények általában, bár nekem utoljára a szürke 50 árnyalata volt meg ebben a témában, ezer évvel ezelőtt, többet nem próbálkoztam a műfajjal, idáig.

Kiolvastam az első részt pár nap alatt, úgyhogy legalább unalmas nem volt, szerintem akik szeretik ezt a műfajt, azok szeretni fogják ezt a regényt is. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése