About

2022. október 6., csütörtök

Novemberi kívánságlista/1

 

Sziasztok!

Gondoltam lassan itt az ideje valami könyvmoly tartalomnak. 
Azon felül, hogy végre újra elkapott az "olvasási láz" azért kihagytam 2-3 hónapot, amit nehéz bepótolni, mert rengeteg a friss megjelenés.
Októberre már kimaxoltam a listát, hogy miket szeretnék beszerezni, és elolvasni, ezeket már instán megtaláljátok, na de nézzük mi az ami novemberben tbr listás. 

Guillaume Musso - A szajnai ismeretlen
Kezdjük Mussoval, hiszen már annyi könyvét olvastam, s bár az utóbbi kettő annyira nem tetszett, nem adom fel. 
Fülszöveg: 
Hogy lehet valaki élő és halott egyszerre?

Feltámadó múlt. Borzongató végkifejlet.

Egy viharos decemberi éjszakán fiatal nőt húznak ki a Szajnából. Meztelen, a nevére sem emlékszik, de él. A Párizsi Rendőr-Főkapitányság orvosi ügyeletére viszik, ahonnan néhány óra múlva megszökik. A DNS-tesztek és a fotók szerint nem lehet más, mint Milena Bergman, a híres zongoraművész. Csakhogy ez lehetetlen. Milena több mint egy éve repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt, holttestét azonosították és eltemették.
Raphaël, a lány egykori vőlegénye és Roxane, a nemrégiben félreállított rendőr szenvedélyesen veti bele magát a nyomozásba, elszántan próbálnak fényt deríteni a rejtélyre: ki játszik velük egyre ijesztőbb macska-egér harcot? A szálak messzire vezetnek, a párizsi művészvilág, egy radikális színház és a Dionüszosz-kultusz kulisszái mögé...

Anna Bronte - Wildfell asszonya
Ez sem hiányozhat a kosárból, mivel az összes megvan, az új kiadásos szépirodalmű művekből, szerintem ez nagy érték, és mindenki polcán helyet kell kapnia. Hogy örülhessek kettő is megjelenik, így bőven lesz mit olvasnom a következő hónapban. 
Fülszöveg: 
Helen, a környéken sok szóbeszédet keltő, magányos, gyönyörű, fekete ruhás asszony naplója teszi ki ennek az ízig-vérig romantikus regénynek a nagy részét, amelyben egy házasság történetét ismerhetjük meg a 19. század Angliájából.

A szerző, Anne Brontë, a három nővér legifjabbika is a korabeli szegény papkisasszonyok útját járta: tehetős családokban nevelősködött. Nővéreihez hasonlóan verseket, regényeket írt, míg huszonkilenc évesen el nem vitte őt is a kor betegsége: a tüdővész. Fiatalon írt regényében korának korlátok közé szorított nőalakja elevenedik meg.

Edith Wharton - Az ártatlanság kora
Fülszöveg: 
Az ifjú Newland Archer a 19. századi New York-i arisztokrácia ifjú és megbecsült tagja. Élete a tőle elvártnak megfelelően alakul. Csakhogy nem sokkal a fiatal, csinos és jó családból származó May Wellanddel kötött eljegyzése után megismerkedik menyasszonya unokanővérével, a kétes hírű Ellen Olenska grófnővel. A férfi a társadalmi rangját használja arra, hogy helyreállítsa az asszony hírnevét. Ám ahogy telik az idő, Ellen iránti vonzalma egyre erősebbé válik. Newlandnek nagyon tetszik, hogy a grófnő merőben másként viszonyul az élethez és az arisztokrácia íratlan szabályaihoz, mint az eddig őt körülvevő nők és férfiak: öntörvényű, és határozottan szembeszáll a képmutatással.
Edith Wharton Pulitzer-díjas alkotásából Martin Scorsese készített nagy sikerű, több díjjal jutalmazott filmet, olyan tehetséges színészekkel a főszerepben, mint Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer és Wynona Ryder.

Ernest Hemingway - Férfiak nők nélkül
Fülszöveg: 
Hemingway második novellagyűjteménye eredetileg 1927-ben jelent meg. E tizennégy történet a szerző korai korszakának legfontosabb és legszínvonalasabb írásait tartalmazza. Témái között már megjelennek a háborús sebesülések, a férfiak és nők közti, gyakran nehézkes kapcsolatok és a sport is - mindezek Hemingwayt a későbbiekben is foglalkoztatták.

Itt olvasható számos, azóta már klasszikussá vált elbeszélés, így például A fehér elefánt formájú hegyek, a Bérgyilkosok, a Tíz indián, a Banális Történet és az Idegen hazában.

Hemingway lecsupaszított, földközeli, mégis elmélyült képiségű történetei megmutatják, hogyan lett a fiatal szerzőből a legkiemelkedőbb amerikai novellista
.

Nagyon örültem ennek, mivel anno utazgattam egy kissé kopott, régi változatért, hogy beszerezzem Daninak, és most, hogy kiadják új verzióban, szeretném én is elolvasni. Tudom, hogy a 90-es évek gyermekeinek a film sokat jelentett, az én életemből valahogy kimaradt. :( 
Fülszöveg:
Michael Ende világhírű alkotásának főszereplője Bux Barnabás Boldizsár, aki egy könyvkereskedésben felfedez egy különleges kötetet: A Végtelen Történetet. A fiú igazi menedékre lel a műben, sőt, döbbenten tapasztalja, hogy idővel ő maga is a történet részévé válik, és Fantázia birodalmában kalandozik. Barnabás a történet hőse lesz, akinek küldetése, hogy megmentse a Kislány Királynőt. Szerencsére két nagy segítője is akad: a mindenható medál, az AURIN, és Atráskó, a páratlan vitéz. De mit jelent a medálon lévő rejtélyes felirat: "Tedd azt, amit akarsz"? Vajon jól értelmezi a mondatot? És úgy használja rendkívüli képességeit, ahogy kell? Siker vagy bukás koronázza küzdelmeit?

Bár már kezdek kinőni Hooverből, de a Layla már akkor is szemet szúrt nekem, amikor itthon még nem volt kapható, szóval ezt biztos, hogy elolvasom.:) 
Fülszöveg:
A szerelem kísérthet, de meg is gyógyíthat.
Leeds azóta tudja, hogy Laylával fogja leélni az életét,
hogy először találkoztak. De aztán jött a támadás.

Layla heteket töltött a kórházban, harcolni kellett az életéért,
és bár testileg rendbe jött, az érzelmi és mentális sebek annyira megváltoztatták,
hogy Leeds szinte fel sem ismeri benne a nőt, akibe beleszeretett.

A férfi helyre akarja hozni a kapcsolatukat, ezért elviszi Laylát a kis szállóba,
ahol először találkoztak. Itt azonban a nő viselkedése különös, bizarr módon
megváltozik. És ez csak egy a számos megmagyarázhatatlan esemény közül...

Leeds egyre távolabb sodródik Laylától, és Willow mellett talál vigaszra,
aki szintén a szálló lakója, és akivel könnyen egymásra találnak.
Leeds érdeklődése Willow iránt egyre nő, és azzal, hogy segíteni akar neki
válaszokat találni, egyre kevésbé tartja szem előtt Layla jóllétét.

Leeds hamarosan rájön, hogy választania kell,
mert mindkettőjüknek nem tud segíteni. De ha rosszul választ,
az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat...

Az első rész fent van a blogon (Itt) , nagyon szerettem, szóval 100%, hogy jön hozzám a második rész is.:)
Fülszöveg: 
A LEGVESZEDELMESEBB ERŐ. | A LEGVADABB SZENVEDÉLY.
A LEGKEGYETLENEBB SORS.
Bryce Quinlan és Hunt Athalar próbál visszarázódni
a normál kerékvágásba - megmentették Crescent Cityt,
de annyi minden fordult fel fenekestül az életükben,
hogy leginkább csak pihenni szeretnének. Le akarnak lassítani.
Kiderítenék, mit tartogat számukra a jövő.

Az Aszterek eddig tartották a szavukat, békén hagyták őket.
De így, hogy a lázadók lassacskán egyre inkább kikezdik az Aszterek hatalmát,
az uralkodók jelentette fenyegetés nőttön-nő. Bryce, Hunt és a barátaik
belekeverednek a lázadók terveibe, és választaniuk kell:
vagy csendben tűrik az elnyomást, vagy megküzdenek azért,
amit helyesnek tartanak. És mint tudjuk, a hallgatás sosem volt az erősségük...
A #1 bestseller FÖLD ÉS VÉR HÁZA szexi, akciódús folytatásában
Sarah J. Maas lebilincselő történetet sző egy robbanásközeli állapotban lévő
világról és azokról, akik bármit megtennének, hogy megmentsék.
 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése