About

2019. december 6., péntek

Róbert Katalin - Keresd az igazit!

Az utunkat tilalmak szegélyezik.
Egy távoli sziget elzártan élő népét különleges ajándékkal áldották meg az égiek: a tírek a Napésholdtól kapott társjegynek köszönhetően
mindenki számára megtalálhatják az igazit.
Milo mindig társra vágyott, de nem kaphatjaa meg.
Rá más sors vár. . Amikor a mesterét szörnyű vádakkal perbe fogják, elindul kideríteni az igazságot. Olyan titkokat fedez fel, melyek az egész nép életét megrengethetik.
Deniel álruhában érkezett a tírek szigetére, titkos küldetést teljesít, és válaszokat akar, de ehhez találnia kell egy olvasót.
Amint megpillantja Milót, az élete egy csapásra megváltozik.
Vajon Milo az, aki megadhatja neki a válaszokat?
Elina mindig tudta, hogy a tökéletes társa csak Kellán lehet, noha társjegyük alapján tilos házasodniuk.
Aztán az olvasók döntése nyomán mindkettőjüknek el kell hagynia az otthonát, hogy valaki mással éljék le az életüket.
De Elina nem képes kitépni a szívéből Kellánt. Miért vonzódik annyira a fiúhoz, ha ez a vágy bűnös? Lehet, hogy ezúttal az olvasók tévedtek?
Hogyan ismerhető fel a lelki társunk?

Tiltott vágy, titok és izgalom egy ragyogóan eredeti fantasy regényben.
Ismerj meg a világot, ahol léteznek valódi kötödések, ahol a szerelem nem kérdés, hanem bizonyosság!

Harcolj a szerelemért!



Mit szólnál ha azt mondanám, mától nem te döntöd el kit szeretsz vagy szerethetsz-e eggyáltalán?

Egy hit miszerint a napéshold tudja, mi a sorsod az életben? 

Még nem olvastam Róbert Katalintól, de az első regény amit a kezembe vettem, nagyon tetszett, így biztos, hogy a további könyveit is elolvasom majd.

Örülök, hogy nem csak egy romantikus könyvet kaptam, hanem bővelkedett a fantázia elemeiben is. A történetben az is magyon tetszett, hogy a fontosabb karakterek külön fejezeteket vittek.

Milo sosem kérdőjelezte meg a napéshold döntését még akkor sem, amikor kezén kialakult a jegy. Az élet fája, aminek köszönhetően hiába vágyna társa, a sorsa megpecsételődött, olvasó lesz. Az olvasók különleges jegyben részesülnek, megtanulják megérteni mások társjegyét, de ez azzal jár, hogy nekik sosem lehet társuk. Elszakítják őket 10 évesen a szüleiktől, s csak a mesterségnek azentelik az életüket.

Elina vakon hitte, hogy az ő társa Kellán lesz, egészen addig, míg kialakultak a jegyeik. Szerencsétlen módon mindkettőjüknek ugyanazon a kezükön alakult ki a társjegy, ez pedig hiába is illene össze, a napéshold tiltja az egykezes párokat, hiszen az egykezes párok rontást hoznak a városra.

Minden megváltozott, amikor Milo mesterét megvádolták arulással majd a kegyes halálba küldték. Rengeteg titok, arról az emberről aki 10 évig nem csak a mestere, hanem apja helyett apja volt.

Elina rossz társhoz került, annyira elkeseredett, hogy úgy döntött inkább víznek megy.Fogalma sincs igazi társa kihez kötődik, hol lehet.

Deniel olyan helyről érkezett, ahol szerelemből szerethetsz, küldetése, hogy bebizonyítsa, az olvasók rosszul értelmezik a hitüket.

Mi történik, ha a szálak összefutnak? Harcolj a szerelemért, harcolj az igazadért, harcolj egy jobb jövőért!


Könnyen ráéreztem a Róbert Katalin által megalkotott világ szabályaira, nagyon gyorsan peregtek a lapok a kezemben. Az egyetlen olyan pillanat amit megbántam, az az volt, hogy túl hamar véget ért, és most minimum 1 évet várhatok a folytatásra.

Milo karaktere először nem volt igazán kedves a szívemnek, azt hiszem azért, mert túlságosan ragaszkodott a tanult dogmákhoz és a hitéhez, ami teljesen elvakította az ítélőképességét. Ahogy kezdett kinyílni a karakter úgy kezdett számomra is szimpatikusabb lenni.

Elina és Kellán már az elejétől fogva kedvenceim voltak, azt hiszem az igaz szerelem gondolata mindig ellágyít egy picit.:) 

Nagyon izgalmas és szívszorító történet volt. Folyamatosan arra gondoltam, hogy bizony ez a világon bárhol aktuális, a világon bárhol megállná a helyét.

Teljesen természetes volt az is, hogy azonos nemű emberek is lehettek társpárok, sokszor olvastam már olyan történetet amiben ez már elfogadott volt, de valahogy mindig az volt az érzésem, hogy az író erölködik, hogy normálisnak érezzük, az ilyen kapcsolatokat, itt viszont, szinte meg sem fordult a fejemben, hogy sok helyen ez nem elfogadott.

A legtöbb karakter imádnivaló volt, és eszembe jutott az is, hogy az írónő egyértelműen szereti a rókákat. Szerencsére, mert én is.😊

Mindenkinek ajánlom!😊



És milyen a jegy nélkül? – kérdezte Milo halkan. – Enélkül mi alapján találnak társra nálatok az emberek? 
– Szerelmesek lesznek – mondta Deniel. 
– Az mi? Valamiféle kórság? 
Deniel felnevetett. 
– Van, aki annak tartja. Van, aki átkozza. De csak olyan, mint a kötődés. 
– Miért átkoznák? 
Deniel végigmérte a fiút, elhalkult a hangja. 
– Mert nem lehetsz biztos abban, hogy kölcsönös.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése