About

2021. március 9., kedd

JULIA QUINN - A HERCEG ÉS ÉN

 "Hamar megtapasztalod, Daphne, hogy a férfiaknak leküzdhetetlen ingerük másokat hibáztatni, ha bolondot csináltak magukból."

"E sorok írója" tudja, hogy baromi rég hozott olyan igazán romantikus könyvet nektek. De baromi régen is olvasott ilyet. 

Viszont! A Bridgerton család mint sorozat elvarázsolt, pedig vonakodva álltam neki, ugyanis annyira nem vagyok odáig az úrinőkért, és őszintén bevallom a 18. század környéke a halálom. Ez mégis tetszett, nagyon is. 

Istenem, imádom Lady Whistledown írásait, stílusát, és szerintem ezzel nagyon sokan vagyunk még így.


Szerintem valami egyedit kreált ezzel az író, az is tetszik, hogy nem minden könyv ugyanarról a párosról szól. A nem filmes borítók pedig csodálatosak, hűen tükrözik, azt a kort, amiben a történet játszódik. 

Nem is tudom mi tetszett a legjobban benne, Whistledown volt az első, de utána talán a szerethető karakterek. 

Nekem Daphne és Simon is nagyon szimpatikus volt, az egész könyv egy kis boldogságcsomag, romantikus és vicces. De azért övezi némi rejtély is. 

A sorozat nagyon eltalálta a könyv hangulatát, pedig ritkán gondolom azt, hogy fel tud érni egy adaptáció a könyvhöz. 

Bár a könyv sikerét egyértelműen a sorozat hozta meg, most 2021-ben, de tény az is, hogy nem véletlen kaptak rá nők ezrei, világszerte. 

A könyv a molyon jelenleg 973 csillagozásnál tart, ami Magyarországon egy elég jó szám, és ebből is 88%-on. 


A történet szerint a Bridgerton család legidősebb leány gyermeke, Daphne, megérett a házasságra, ennek ellenére 2 szezon után sem talált megfelelő férjet. A 3 szezon azonban egészen más, mert feltűnik Simon aki nagyon jó férj jelölt lenne, hiszen jóképű, humoros és nem utolsó sorban Hastings hercege. Csakhogy a herceg nem akar házasodni, nem akar gyermeket. Egy megállapodás után azonban mégis udvarolni kezd Daphne-nak, azzal az indokkal, hogy ez majd sok kérőt hoz a lánynak. Ami meg is történik de ekkor Daphne számára világossá válik, hogy Simon az az ember, akihez feleségül szeretne menni. Egy elcsattanó csók után pedig kitör a botrány, s a Bridgerton család férfi tagja, jogosan hívja a húgát "megrontó" Simont párbajra, amely élet halál harc, hiszen fegyverrel történik. Ajjajj, mi lesz ebből!


Bár első ránézésre ez egy kellemes romantikus történet, azért ennél jóval többet rejt magában, hiszen Simon okai a házasság kerülésére, lelki eredetű. Ez a probléma pedig azt hiszem, mindenki számára szomorú, és elgondolkodtató. 

Sokan mondják a történetet Jane Austen és a Gossip girl keverékének, bevallom őszintén nekem is ez jutott eszembe először, de ez egy nagyon jó párosítás. 

Kiemelném, hogy nagyon szerettem a párbeszédeket, fantasztikusak voltak, sokszor csaltak mosolyt az arcomra. 

Egyszerűen imádtam, szóval vigyázz, második rész, jövök!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése