About

2021. március 31., szerda

COLLEEN HOOVER - VERITY

 "Csak még egy fejezet, és abbahagyom. Ez lesz az utolsó."

Magam sem tudom miért húztam a megjelenéstől ilyen sokáig Colleen Hoover - Verity c. regényét, hiszen romantikában már nyert ügye volt nálam, és tudtam, hogy próbálkozik a thrillerrel, ez előző regényekben már minimálisan érezhető volt.Amikor megjelent a Verity szinte biztos voltam benne, hogy nálam ennek is nyert ügye lesz. Felnőtt karakterek, romantikus thriller, Colleen Hoover, a téma, pipa. 
Hát így is lett, egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet, így kb 1-2 nap alatt kiolvastam, és azt kell mondjam, ÚRISTEN, ez valami brutálisan jó volt!


Ha érdekel a bejegyzés kattints az "olvass tovább" felületre!
Annyit gondolkodtam rajta, hogy hagyjak e egy kis időt apadni, vagy azonnal leírjam, hogy ezt el kell olvasnatok, aztán úgy döntöttem, hogy teszek egy nagy sétát, átrágom, aztán neki esek a bejegyzésnek.

Mindig ez van amikor egy jó könyvet olvasok, azt érzem, megérdemli, hogy mindent leírjak, amitől azonnal elakarjátok majd olvasni.


"Én akartam lenni az, aki mosolyt csal az arcára, akiért lélegzik, akiért felkel reggelente.
És sokáig én is voltam. Jobban szeretett, mint bárkit és bármit. Én voltam az élete értelme.
Egészen addig, amíg fel nem bukkant az egyetlen dolog, ami még nálam is többet jelentett neki."

 Ez a történet egyszerre volt: 

  • Romantikus
  • Szívszaggató
  • Elgondolkodtató
  • Beteg
  • Csodálatos
  • Ijesztő
Természetesen van rá magyarázatom, miért szerettem ennyire, pontosan azért amiért anno Caroline Kepnes - You (Vélemény itt) című regényét is imádtam, élek halok a beteges love sztroikért. 

Persze mondhatnátok, hogy mit árul el ez rólam, de tulajdonképpen semmit, egyszerűen mindig érdekelt az emberi lélek, a traumák megélése, a szerelem elmúlásának oka, a kapcsolatok tönkrementele - hiszen én mindig harmónikus kapcsolatban voltam, ami ha nem volt problémamentes, akkor egyszerűen megbeszéltük.

De vajon van e miről beszélni, amikor 3 gyermek közül 2 meghal, a házastársad pedig kómában fekszik és pelenkázni kell? 

Illetve talán nem is furcsa, ha 2 kedvenc műfaja az embernek valahogyan elegyedik, akkor azt bizony kétszeresen fogja szeretni. Nekem mindig a romantika és a thriller volt az, ami a legjobban letudta kötni a figyelmem. 

Na de térjünk rá a történetre... 

Lowen Ashleigh a kilakoltatás és az anyagi csőd szélén álló író, megkapja élete legjobb lehetőségét.


Verity Crawford ikrei halála után, maga is balesetet szenved, melynek következtében kómába esik, s bár nem sok hír van róla, az már egyértelmű a kiadója számára, hogy nem fogja tudni befejezni a sorozatot amire leszerződött. 

 A kiadó ezért Verity férjével együtt, társszerzőt keres az írónő mellé, aki befejezi az általa félbehagyott sorozat utolsó két részét.

 Mikor a házba ér, hogy betekintést nyerjen Verity eddigi munkájába, nem csak jegyzeteket talál, hanem az írónő önéletrajzát is. 

Mivel albérleti problémái vannak, az irodában pedig hatalmas a katyvasz a jegyzetek miatt, Verity férje, Jeremy felajánlja, hogy maradjon pár hétig. 

Mindeközben Lowen - Verity regényeit olvassa, egyre közelebb kerül a lányait gyászoló és a feleségét ápoló férjéhez is.

De vajon melyik a rosszabb? A bűntudat vagy az írónő önéletrajzában talált kegyetlen titkok? 

Egyetlen "hibát" tapasztaltam a könyvben, nekem Lowen alvajárása egy kicsit sok volt. 

A téma viszont nagyon tetszett, imádok írókról olvasni egy regényben, azt hiszem ezért volt gyenge pontom Musso - Az írók titkos élete (Vélemény itt)  könyv is. 

De a lapok csak úgy peregtek a kezem között, minden oldala érdekes volt, váltakozott Verity önéletrajza (amelyből kirajzolódott a múlt) és a jelen között.

Volt aki sérelmezte, hogy túl sok a szex, én nem szeretem a nagyon erotikus regényeket, de itt nem éreztem ezzel problémát, nyilván kellett bele a szex, hiszen Verity karaktere egy "szexmániás" nő, így amikor Verity naplóját olvastuk, bizony ott volt koncentrálás a férjével való szexuális kapcsolatára.

A legvégén pedig a várva várt csavar, amit bár picit sejtettem, hogy valami hasonló várható majd, mégis tökéletesre sikerült. Újraolvasós! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése