About

2021. augusztus 3., kedd

SARAH PINBOROUGH - HALOTT VAGY


 "Pénz, szex és hatalom az atya, a fiú és a szentlélek az életben, szívem. Ezt sose felejtsd el! És a nők megkaphatják mindhármat, ha nem hülyék. Szóval, ne legyél hülye."

Sarah Pinborough már alkotott nagyot. Bizony. Ez pedig a "Ne higgy a szemének" amelyet rengetegen emlegetnek, időről időre, mert az biztos, hogy szinte mindenkinek tetszett, és mindenkiben nyomot hagyott. 
Ez igaz rám is, éppen ezért úgy döntöttem, megpróbálkozom a másik regényével, ami a "Halott vagy" címet kapta. A netflixen van egy ilyen sorozat, akinek esetleg onnan ismerős a cím, de a két történet nem ugyanaz, nem kapcsolódik az írónőhöz. 
Visszatérve a regényre, TE JÓ ÉG! Ez volt az első gondolatom, amikor a végére értem. 

Ha érdekel a bejegyzés kattints a "tovább olvasom" felületre!

 Persze mehetnék is tovább... Fantasztikus, varázslatos. 

Miért? Mert olyan elképesztő szorgossággal építette fel az írónő a regényt. 

Minden rendben volt. Szépen lassan, minden karaktert megismertünk, az életüket, a félelmeiket, az érzelmi kötődéseiket, folyamatos feszültséget tartva. Mint amikor úgy érzed néz valaki, de nem látsz senkit, mégis tudod, hogy ott van. Tégláról téglára épült, bizony, gyönyörűen.Szinte már olyan érzés volt, mintha én is ebben a környezetben élnék, belemélyültem, belemerültem, és folyamatosan azon gondolkodtam, kit ismerek ennyire félre? 

Mert akárhogy gondolkodtam, nem tudtam eldönteni.

Annyira tekervényes, kiszámíthatatlan, hogy csak az utolsó pillanatban állt össze bennem a kép, és hatalmasat koppantam. 

Még akkor is ha sejtettem, hogy valószínű itt is a "szomszéd" lány lesz a lényeg, akiről sosem volt szó, aztán kattan valami, hogy igen őrá nem is gondoltam. Ez most gyakori megoldása a műfajnak, de imádom ezt.

Tény, hogy lassan indult be, belecsöppenve egy sok ember számára, unalmas, sznob világba, úgy ahogy egy kis patak folyik, melynek az alján a sárban apró kövek bújnak meg, de később tengerré vált, hatalmas víztömeggé, szétzúzva és elmosva a sziklákat. 

Ez az a sztori, ahol megéri kitartani, eljutni a végéig, hogy aztán fejbevágjon, mennyire manipulált Sarah, mennyi mindent nem vettél észre. 

Befejezem a tirádát, de fú... Ezt mindenkinek el kell olvasnia, aki minimálisan is szereti a thriller - krimi műfaját. 

A voodoo szál is tetszett, kellett ide egy kis misztika, amitől néha a hideg rázott. De aki a szexuális részleteket szereti, a vágyat, nos hát az is van benne bőven. Szex, Pénz, Csillogás, Voodoo és gyilkosság. 

Tudom, hogy sok embernek megosztó ez a könyv, de egy biztos. Vagy nagyon szeretted, vagy nagyon nem. Én nagyon szerettem.

Keisha nem szeretne mást, csak szabadulni. Szabadulni a borzalmas családtagjaitól, akik szinte belelökik a gazdag William kezébe, nyilván azért, hogy kizsebelje őt, majd a pénzt eljuttassa nekik. De Keishának eszében sincs anyagilag támogatni  pénzhajhász rokonait, éppen elég neki az, hogy egy öregember mellé kényszerül, akiről kiderül, hogy a szexuális vágyai is igen érdekesek, nem veti meg, a durva szexet. Sem azt, hogy a volt felesége képére formálja új aráját. 

Mert Eleanor a volt feleség, mindig pontosan tudta, hogyan kell viselkedni.

Marcie nem öröl Keisha érkezésének, hiszen a fiatal lány gyönyörű, és láthatóan a férje Jason is szemet vetett rá. Marcie is második feleség, a fiatalabb második. Mindig jön egy fiatalabb, és amikor azt látja, Keisha is flörtöl Jasonnel úgy dönt, kérdőre vonja a lányt, egy iszogatás során. 

De arra nem számított, hogy Keishának nem Jason tetszik, de mennyire, hogy nem. Talán a fű az oka, talán a Martini, kicsit érdekes irányt vesznek a dolgok, és a vágy egymás karjaiba sodorja őket. 

Egy csókkal kezdődik, viszonnyal folytatódik. Marcie először bűntudatot érez, de később a viszony rávilágít arra, hogy mégsem olyan jó a házassága, főleg, hogy a férje is az éjszakai titkos telefonálgatások híve. 

Savannahban mindenkinek vannak titkai, mindenkinek van sötét múltja. De meddig lehet arra a bizonyos kútra járni, annélkül, hogy el ne törjön a korsó? 
Vajon a pénz mindent elsimít? Annyira, hogy gyilkolni is érdemes érte? 



MP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése