About

2022. január 18., kedd

JOJO MOYES - AZ UTOLSÓ SZERELMES LEVÉL

 "Én már régen megtanultam, hogy a mi lett volna, ha nagyon-nagyon veszélyes játék."

Jojo Moyes megint akkorát alakított ezzel a regénnyel, hogy ismét a kedvenceim közé avanzsálta magát. 
Ha romantika, akkor nekem évek óta a "Mielőtt megismertelek" volt a kedvenc, pontosan azért, mert Moyes nem fél életszerűvé tenni a könyveit, akkor sem, ha ezzel nem garantálja a tökéletes happy end sztorit. 
Először a filmet láttam, aztán jött a könyv. 
A film is szinte tökéletesen adta vissza a regényt, de olvasni azért jobb volt.
Pont egy olyan szituációban olvastam, amikor szerettem volna hinni, hogy az idő vasfoga nem tűnteti el azt a szeretetet, amit sikerült kialakítanunk a másikban. 

Nagyon tetszett, hogy ugráltunk az időben, figyelni kellett mi - melyik évszámban avagy hónapban történik, de ez teljesen megszokható volt egy idő után és szerintem rengeteg pluszt adott a sztorihoz. 

Az a helyzet, hogy a szerelem önmagában kevés, az élethelyzet is fontos, s azt hiszem nehezebb boldognak lenni, ha a kiszemeltünk házas, de nem érdemes egy rossz házasságban sem benne maradni, ha boldogtalanok vagyunk. Jennifernek pedig nem csak a szerelemre kellett az 1960-as években koncentrálnia hanem arra is, mi történik ha kilép a házasságából, és mit kockáztat. Mindezt fel kellett mérnie amikor Anthony-t megismerte, akivel nem maradt más kommunikáció mint az egymásnak írt levelek.Egy szerencsétlen történés miatt mielőtt Jennifer léphetett volna, a kapcsolat megszakadt, a sors szétválasztott.

Mindeközben a jelenben Ellie rátalál a levelekre,felkutatja őket, és úgy dönt meg kell keresnie az írójukat, hiszen ilyen emlékek nem veszhetnek a süllyesztőbe. 
Csupán jóakarat vezérli, és nem számol vele, hogy midez számára is elhozhatja a szerelmet. 

Meg kell jegyeznem, hogy nem csak a történet gyönyörű, hanem mindaz, ahogy Jojo Moyes elénk tárja. A szavai, az írásmód, a felvezetés. Jennifer és Anthony szerelme valami olyasmi ami a mai világban már - már elképzelhetetlennek tűnik. 
Hibátlan, azt gondolom, egy jó író pontosan erről ismerszik meg. 
Alkot valami különlegeset, valami maradandót, valami olyat, amire évek múlva is jó szívvel gondol az olvasó. 

Nem hiszem, hogy valaha elfelejtem ezt a regényt, csak arra tudtam gondolni, mennyi elvesztegetett idő, mennyi elvesztegetett pillanat, mennyivel több lehetett volna, ha a karakterek összeszedik magukat, és vállalják amit akarnak, és ez számomra is tanulság volt, hogy bizony ott és akkor kell lenni ahol boldogok vagyunk. 

HATALMAS 5 CSILLAG.1 megjegyzés:

  1. In injection molding is witnessing elevated adoption as a result of} factors similar to excessive tensile energy, elevated steel tolerance, and high-temperature endurance. Moreover, these resins enable a discount in manufacturing Wired Headsets for Kids waste, product weight, and total manufacturing costs, thereby augmenting trade growth. Furthermore, countries such as China, India, South Korea are focusing on strengthening domestic manufacturing to hedge themselves from future disruptions that are anticipated to boost the market demand. The injection molding market in the U.S. witnessed a transition end result of} COVID-19 pandemic because the gamers are rising capability to meet the growing needs of the market. Transfer molding is a course of just like injection molding; in reality, in literature, it is thought-about a simplified injection molding. A pre-measured quantity of unvulcanized silicone rubber is preheated and loaded in a chamber situated on the high of the mildew, known as the pot.

    VálaszTörlés