About

2018. december 18., kedd

Jay Asher - What Light

A ​szerelem mindent legyőz?
Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.
Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.
Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.
"Nevettem, tapsikoltam, sírtam és hát igen, teljesen beleestem Sierrába, Calebbe és ebbe a tökéletesen megírt, bájos történetbe.”
– Jennifer Niven, bestsellerszerző
Előbb összetöri a szíved, majd segít abban, hogy újra hinni tudj a szerelemben.
Add át magad a lebegésnek!



Nem mondanám, hogy ez a regény összetörte a szívem majd utána segített, hogy újra hinni tudjak a szerelemben - ahogyan ezt a fülszöveg ígéri, inkább azt mondanám, kedves kis karácsonyi történet volt, de lapos, tucat. 

Lehet problémát okoz, hogy a szerző előző könyve már felállított nálam egy mércét, hiszen a 13 okom volt, bár sokkal komolyabb téma, még is a kivitelezés ennél százszor egyedibb, ötletesebb. 

Ettől függetlenül, karácsonyra ez egy teljesen jó kis könyv, egyszerű de kedves történet, a karácsonyi hangulatot ha még nem lenne meg, mindenképpen meghozza. 

Azon felül, hogy nem hoz váratlan fordulatokat, vagy izgalmas jeleneteket, a szereplők szimpatikusak, a szerelmi szál aranyos, a könyv maga humoros, könnyen olvasható. 

A könyv Caleb által rá mutat, mennyire jó érzés a szegény családoknak néha olyasvalamit is kapni karácsonykor amely nem létszükséglet, így a könyvben nálam pozitív volt, hogy ingyen fákat vittek azoknak akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

A borító egyébként megint gyönyörű bár nem sok köze van a történethez, mintha akik a borítót készítik, nem is olvasnák el a könyvet, mert ha így tennének akkor sokkal jellegzetesebb borítók készülhetnének... A fülszöveg így utólag olvasva viszont csapnivaló.

Amit pluszként nem értek, hogy a fő probléma, ugye az, hogy Sierra csak a karácsonyi időszakban van az adott városban, de nem értem, hogy ez miért gátolná a szerelmi szálat, hiszen már elég nagykislány ahhoz, hogy a szülei nélkül is bármikor visszautazzon... Nem lett ez a történet igazán átgondolva. :) 


Sierra szüleinek saját telkeik vannak, melyeken fenyőfákat nevelgetnek, hogy aztán a szezonban eladják a családoknak. Minden évben ebből jön a bevétel ha bár az üzlet egyre inkább hanyatlik az utolsó időszakokban, Sierra gyerekkora óta így él, minden évben karácsonykor egy hónapot másik városban tölt, hogy eladják a fákat, s most félő ez az utolsó így töltött évük. 


Az élete is kétfelé hajlik, hiszen mindkét államban vannak barátai, s elképzelhetetlennek tartja, hogy egy karácsony is másképp teljen el. 

Főleg, hogy rátalál egy szerelem, egy titokzatos fiú személyében aki nem más mint Caleb és akiről bár csúnya pletykák szólnak, kitudja, hogy mi a pontos igazság... egy biztos, bármennyire is küzd, nem tud neki ellenállni. 


Kedvenc idézet: 

" - Tudom, mond csak ki nyugodtan, hogy hülye vagyok. 
Csak egy idő után válaszol. 
-Ezek a te érzéseid.Senki nem ítélhet el téged miattuk.De mielőtt komoly döntést hozol szerintem előtte meg kellene csókolnod. - tanácsolja - ha kiderül, hogy pocsékul csókol, akkor könnyebb lesz elfelejtened. " 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése