About

2018. december 29., szombat

Évvégi összegzés - Viszlát 2018!


Vége ennek az évnek is, s ami még fontosabb, nekem ez nem csak az év végét jelenti hanem a blog születésnapját is, ugyanis pontosan 2018.01.01 - én nyitottam meg a kapukat, s az, hogy még itt vagyok nektek köszönhető!



 Nem voltam sosem kitartó ember ha blogolásról van szó, vagy bármi másról, de a bátorításotok s a kedves szavaitok a sok dicséret  rengeteget segített nekem. Bár még nem tartok ott ahová jutni szeretnék, úgy érzem rengeteget fejlődtem az egy év alatt, főleg, ha vissza emlékszem, hogy egy éve ilyenkor, még arról sem volt fogalmam mit is jelent, ha egy könyv alján pöttyök vannak, vagy mi az a könyvmolyképző, s nagyjából 5 könyv volt a hátam mögött. 

Mindezt sikerült 55-re feltornázni, hiszen az egy év alatt 50 kiolvasott történetet tudhatok a hátam mögött, melyek közt voltak jobbak s annál rosszabbak is, de minden egyes történet nyújtott valami újat! 
S minden egyes nappal növelte a látogatottságot is, ami nekem nagyon fontos, hiszen nem csak magam miatt írok, hanem azért is, hogy olyat tudjak nyújtani ami titeket is érdekel. 

Rengeteg nyereményjátékban is volt részünk, s van most is, hiszen ez a könyvcsomag is gazdára vár, s nincs más dolgotok mint like-olni a facebook oldalamat (mimibookworld) ami most egy újdonság nekem, hiszen eddig az instagram és a blog volt az egyetlen platform ahol elérhettetek.


Elkezdtem a könyves gyertyákkal is foglalkozni, amelyek újabb hobbit és rengeteg fejtörést, koszt, s szerencsétlenséget okoztak nekem, de megérte a szenvedést, hiszen ezek közül is néhányat a birtokotokban tudhattok, s az én polcomat is saját készítményeim foglalják el. 


Természetesen rengeteg tervem van a jövő évre nézve, hiszen végre lett egy kicsit jobban szuperáló számítógépem is, s ez ismét új világok felé sodorhat. 

Mik is ezek a tervek? 

-Nos az idei 50 könyv mennyiséget szeretném jövőre 100.-ra feltornázni, ez 100 új blogbejegyzést jelent minimum.

-Szeretnék sokkal - sokkal több sorozatba belevágni, az egy részes könyvek mellett. 

-Szeretnék szuper nyereményjátékokkal készülni nektek jövőre is! :) 

- Szeretnék több kapcsolatot veletek, mind facebookon, mind instagrammon, s hamarosan YouTube-on is szeretném elindítani a saját kis csatornámat, ahol majd a Book Haul videókat, értékeléseket, játékokat láthatjátok, vagy bármit amire kíváncsiak vagytok! :) 

- Szeretnék részt venni sokkal több könyves rendezvényen, s dokumentálni azoknak akik nem lehetnek ott.

- Több különböző kiadó könyveiről véleményt hozni.

Elhoztam nektek az idei kedvenc könyveimet is, amik a legjobban megfogtak történetüket tekintve. :)

Colleen Hoover - Velünk véget ér 


Ez volt az első könyvmolyképző kiadó által kiadott könyvem, akciósan szereztem be (kb. 600ft volt). Talán ez volt a sors keze, hiszen mint azt már észrevettétek a kiadó lett a kedvencem s egyben ez a könyv volt az ami elindított a blog írás rögös útján. 

Kevesen tudtok a magánéletemről, de édesapám nem vetette meg az alkoholt, s ilyenkor bizony eljárt a keze... 

Ez a könyv segített megérteni számomra édesanyám miért tűrt neki olyan sokáig, így érthetően nagyon sokat jelent nekem. 

Colleen Hoover egyébként is garancia a jó történetekre, s igazán várom, hogy a Too Late könyvének is neki álljak ami témájában hasonló. 

Tricia Levenseller - A kalózkirály lánya 
Holly Black - A kegyetlen herceg
Tricia Levenseller: A kalózkirály lánya (A kalózkirály lánya 1.) Holly Black: A kegyetlen herceg (A levegÅ‘ népe  1.)

Ez a két könyv amely bevezetett engem a fantázia világába, s meg is szerettette azt.  

A kalózirály lánya egy igazán izgalmas történet, amely nem csak kalózokkal bővelkedik, hanem egy plusz szála a szirén vonulat, amiért én nagyon várom a folytatást. 

A kegyetlen herceg pedig egy tündékkel s varázslatos lényekkel teli világ ami sajátossága, egyedisége miatt nagyon megfogott. 

Cardan herceg hidegsége és egyben oka ami miatt ennyire vonzó számomra, nagy kedvencem lett, repesve várom a folytatást - élek halok érte! 

Rachel Higginson - Szerelem 5 lépésben 


Számomra nagy meglepetés volt ez a könyv, hiszen nem igazán a szerelem 5 lépéséről szól, hanem a gyász 5 lépéséről illetve annak feldolgozásáról miközben a szerelem felüti a fejét. 

Beletudtam élni magam a történetbe, a fájdalomba, a hiányba - s igazán fájt, de ettől volt jó, s ettől csókolgattam meg a páromat minden nap még inkább, mint ezidáig, mert kicsit megmutatta azt, milyen jó, hogy van nekünk valaki aki szeret s akit viszont szeretünk, s aki haza vár minket minden nap.

W. Bruce Cameron - Egy kutya négy élete

Ez a könyv is nagyon sokat jelent számomra, hiszen tavaly igen hamar elveszítettem szeretett kiskutyámat. Első saját kiskutya volt, pontosan olyan minden tekintetben mint amilyenre egész életemben vágytam. Gyönyörű értelmes kis husky, aki zsigerből jó kutya volt, aki rövid idő alatt a lelki társammá vált, akivel éjszakáztam a konyha kövén amikor a testvérei után és az anyukája után sírt, s aki végül önhibáján kívül még is a legnagyobb fájdalmat okozta nekem. 

De jött ez a könyv, s elhitette, hogy ez nem a vég, hogy most ő is boldog valahol, s talán egyszer vissza talál hozzám. Segített túl lendülni az akkor már két hónapja tartó gyászon, s bár még mindig iszonyatosan hiányzik, már hiszem, hogy valahol egy kedves kisgyerek játszik éppen vele. 






Ezek voltak az idei kedvenc könyveim, terveim, köszönöm, hogy időt szántatok rám, s a támogatásotokat, kedvességeteket. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése