About

2019. október 31., csütörtök

Katie Alender - Bad Girls Don"t Die

A ​szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…
Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.
És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?
Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?

"Ha sokáig bámulsz valamit, akkor meggyőzheted magad, hogy egy bizonyos dolgot látsz."
 Amin igazán meglepődtem az az, hogy ezt a könyvet szinte sehol nem látom. Igaz ami igaz, nagyjából 6 évvel ezelőtt jött ki, de a Halloweeni olvasmányaim közül még is ez lett a kedvenc. 
Valahogyan tudtam azonosulni a főszereplővel. Már a fülszöveg is nagyon tetszett, régóta agyaltam rajta, hogy neki kellene állni, s tessék, itt volt a tökéletes alkalom. 

Azt mondom ez a könyv volt az aminek olvasása közben valóban féltem az elejétől a végéig. Ez nem csak az a könyv volt hanem az egyetlen az idei ünnepi olvasmányaim közül. 

Egyszerűen Katie Alender annyira de annyira jól át tudta adni azt az érzést, amikor szeretsz valakit de még is rettegsz tőle, hogy az valami hihetetlen. 

Az egyetlen amit sajnáltam, hogy nem igazán ismerhettük meg Alexis húgát a megszállás előtt, így bennünk csak a negatív kép maradhatott meg. 

Főszereplőnk Alexis akinek húga Kasey elkezd furcsán viselkedni. Betegesen ragaszkodik egy antik babához, a szobájába senkit sem enged, sokszor agresszív, furcsa dolgokkal foglalkozik mi több, úgy beszél mintha a múltból érkezett volna. A házban furcsa dolgok kezdenek el történni, rémálmok, suttogások, hideg, Kasey szeme eközben kék helyett zöldre vált, ami kísértetiesen ugyanolyan mint a kedvenc babájáé. 

A nővére ellen fordul, emberfeletti erejével pedig bántalmazza is őt, méghozzá olyan okosan, hogy az édesanyjuk semmit sem sejt a történtekből. 

Mindeközben Alexis szerelembe esik, természetesen a kishúgnak ez is problémát jelent, s közben a rémisztő jelenségek csak fokozódnak egészen addig, míg Alexis ahhoz a lányhoz fordul, akit eddig ellenségének hitt, nem is sejtve, hogy ezt a lányt több köti a házban lakó szellemekhez, mint egyszerű hajlamosság a paranormális látomások iránt.


Nagyon izgalmas volt, félelmetes, szomorú. Ifjúsági kategóriába sorolnám, hiszen a mindennapokat az iskolába járás és Alexis ottani ismerősei töltik ki. Egyedül ezt a goth barátok szituációt nem értettem, pontosan mi szükség is van rá a könyvben, de ezen felül tényleg nincs mibe belekötnöm. Úgy tudom a könyv egyébként azóta már trilógia de sajnos nálunk nem adták ki a további részeket pedig én szívesen olvastam volna, még akkor is, ha az első részt is lezártnak éreztem. Nagyon tetszett az író stílusa, a megszállás ábrázolása, a szellemek háttér története. Nálam bizony ez 5 csillag. :) 

 Képtalálat a következőre: „bad girls dont die”

Mindenképpen ajánlom fiataloknak és idősebbeknek is egyaránt mert ifjúsági kategória ellenére, 26 éves fejjel, élveztem az olvasását! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése