About

2019. november 27., szerda

Lois Duncan - Locked In Time

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A fiatalság titkáért meg kell halni.
Nore Roberts nem vágyott új életre, de miután az édesanyja meghalt, az apja pedig újranősült, Árnyasligetben kell új otthonra lelnie egy régi, polgárháború korabeli kúriában, ahol az új családja él. Amikor találkozik a mostohaanyjával, Lisette-tel, rögtön szembetűnik neki a nő fiatalsága és szépsége. Bár a mostohatestvérei barátságosak, később egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy titkolnak előle valamit. Nore kutatni kezd a múltjukban, és miután kiderül néhány döbbenetes furcsaság, rájön, hogy a megérzése nagyon is megalapozott. Vajon sikerül-e felfednie a mostohaanyja sötét titkát, mielőtt ő maga is a gonosz varázslat áldozatává válik?



Belegondoltál már valaha milyen jó lenne ha örökké élnél? Szép maradnál, fiatal, nem hatna rád az idő? 

Szerintem sokan kapva kapnának a lehetőségen bele sem gondolva abba, hogy az az élet amit most élsz teljesen megszűnne. A barátaid, a családod, a szerelmed megöregedne és meghalna te pedig egyedül maradnál a végtelenségig, érvényes iratok nélkül, magadra utalva.

Ez a regény az örök élet árnyoldalát mutatja be.

Nagyon vártam ezt a könyvet hiszen minden Lois Duncan regényt a hátam mögött tudhatok már ami itthon megjelent. Ami az összesben közös volt eddig, hogy rövidsége ellenére mindegyiket nagyon szerettem.

Kifejezetten tetszett, hogy most nem egy egyszerű horrort kaptunk hanem inkább a fantázia világába csöppentünk természetesen horrorisztikus elemekkel karöltve. 

Amin viszont nagyon meglepődtem, hogy a fülszöveg szerint főszereplőnk Nore Roberts, a könyvben viszont ugyanezt a lányt Nore Robbinsonnak hívták.Valószínű ez a kiadó által elkövetett apróbb hiba.

Nagyon sajnálom, hogy az írónő már nem lehet köztünk, de az biztos, hogy amit hátrahagyott, nem múlik el egyhamar.( Tudom mit tettél tavaly nyáron, Sötét folyosók.)

Főszereplőnk Nore akinek édesanyja sajnálatos módon meghal, édesapja pedig egy évvel később újraházasodik. Természetesen Nore szerint nincs rendben, hogy apja ilyen hamar túl lépett édesanyján, de belemegy abba, hogy a nyarat Árnyasligetben töltse apja új feleségével és annak gyerekeivel. 

Már az odaúton érzi, hogy valami nincs rendben és a körülötte lévő világ is hirtelen mesterkéltnek hat, még sem hallgat a megérzéseire. Első éjszakáján álmában meg is jelenik halott édesanyja, aki arra biztatja meneküljön, mert hatalmas veszély leselkedik rájuk. 

Nore betudja az egészet egy rossz álomnak nem törődve a figyelmeztetéssel, de valóban van valami furcsa a családban és a helyben. 
Bár Lisette gyerekei nagyon kedvesek vele, a fia (Gabe)pedig egyszerűen szívdöglesztő, a fiatalabb lánynak(Josie) még is vannak furcsa megszólalásai, például, hogy az idő csak megy de neki ez nem számít, vagy hogy az ő helyzete sosem fog változni, ő sosem lesz idősebb. 

Nore nem tudja hová tenni az érzéseit Gabbel kapcsolatban egészen addig, míg egy randinak hitt csónakázás alkalmával a fiú a tóba löki az úszni nemtudó lányt, s azzal a lendülettel faképnél hagyja.


Nore kutatásba kezd, hogy rájöjjön mi ez az egész, miután egyre közelebb kerül az igazsághoz, az egyetlen bökkenő, hogy édesapja egy szavát sem hiszi, márpedig nélküle nem megy sehova... 

Iszonyatosan izgalmas történet volt, pár óra alatt ki is olvastam, és nagyon szerettem volna már tudni, mi is a pontos oka annak, hogy Nore édesapjának új felesége Lisette és annak gyerekei nem öregszenek. 


Lisette elképesztően erős karakter volt.
Gyönyörű és kedves mégis valami ijesztő érzés lengte körül az embert a közelében. Valamilyen szinten értettem miért cselekszik úgy ahogy, még akkor is ha a tettei abszolút megbocsájthatatlanok voltak.

Josie-t pedig nagyon sajnáltam, hiszen a legrosszabb korban ragadt meg, ahol az emberre még nem figyelnek fel a fiúk, pedig ő már nagyon vágyott a szerelemre.

Ezzel szemben Gabe már elérte azt a kort, hogy a szerelem rátalált, de ahogy telt az idő mindig valósággá vált, hogy nem teljesedhet be, hiszen ő mindörökké testben ugyanaz a fiatal srác marad.

Nore kétségbeesését is megértettem és vele haladtam titokról titokra, minden apró részletet felderítve.

Ennél a történetnél  jobban örültem volna, ha picit hosszabb varriációt kapunk, jobban megismerjük a család történetét, illetve az egész WooDoo koncepciót aminek keretein belül megalkotásra került ez a könyv. De be kell vallanom a feszültséget amit elvártam mindvégig tartani tudta, ezért nem csalódtam benne. 

Ami ismét nyújtott egy kis pluszt az az, hogy a könyv végén megint kaptunk egy interjút az írónővel, aminek egy másik változatát azt hiszem el is hoztam nektek, talán a sötét folyosók végén található példányt.
Amit sajnálok, hogy ködösen bár de elindult egy romantikus szál is ami még ha egy lehetetlen szerelemnek is indult volna, akkor is jobban tetszett volna ez a történet ha beteljesedhet. 

Pontosan ezért a könyv végével nem voltam teljesen elégedett, de ettől függetlenül örömmel olvastam és szívből ajánlom mindenkinek aki egy rövid, kicsit borzongató történetre vágyik. :)




"A gyász okozta látomások rendszeresen tönkretették az éjszakáimat.
Racionális gondolkodású ember vagyok, nem hiszek a szellemekben.
Amiben viszont most már hiszek, az sokkal ijesztőbb."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése