About

2019. november 24., vasárnap

Caroline Kepnes - Hidden Bodies ( You 2.)

Caroline Kepnes – Elrejtett testek
Fülszöveg
Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került.

Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját. Hollywoodban kényelmesen elvegyül a hasonszőrű fiatal pályakezdők között, ám az elrejtett testekkel az a baj, hogy olykor elő-előbukkannak, mint sötét gondolatok, és most azzal fenyegetik Joe-t, hogy elpusztítják szíve vágyát: a végre megtalált igaz szerelmet. Nem akar ártani új szerelmének – örökké vele akar lenni. De ha a lány valaha is rájön, hogy mit tett, lehet, hogy nem marad más választása…





Nehéz szavakat találni a csalódottságomra.
Nagyon szerettem az első részt, a sorozatot és a könyvet is egyaránt. 

A TE című könyvet (Véleményem ITT ) idén nyáron olvastam, órákig ültem a mólon a nyaralás alatt és hirtelen azt vettem észre rám sötétedett. Már mindenki javában gyújtotta a tüzet az esti sütögetéshez és beszélgetéshez, én pedig csak olvasni akartam még. 

2 nap alatt a végére értem és csak az cikázott a gondolataimban, hogy HŰ!. Joe a sorozatgyilkos akinek mindvégig drukkoltam, hogy ússza meg az összes gyilkosságát és legyen végre boldog. Ez volt ennek a könyvnek a titka, hogy tulajdonképpen egy szörnyű és beteg emberrel tudtam minden rossz dolga ellenére egyesülni, mindezt úgy, hogy az én fejemben sosem fordult meg, hogy bárkit is megöljek. 

Ez hiányzott most nekem igazán. Úgy éreztem nem azt az embert kaptam vissza a második részben akit az elsőben megismertem, hanem egy tipikus beteg sorozatgyilkost, akivel már képtelen voltam azonosulni. 

A karakterekkel is adódott némi problémám, senki sem volt igazán szimpatikus nekem, maga a történet pedig 1%, hogy a valóságban alakulhatott volna így.

Rengeteg volt a felesleges részlet, az unalmas elemek, amikor azt éreztem könyörgöm haladjunk már valamerre. 

A helyszínek is elcsépeltek voltak számomra, Vegas, fényűzés, gazdagság, színészet, filmek, forgatókönyvek. 

Szóval talán kicsit túl lett húzva, talán nem volt már annyi ebben a történetben mint amit az író beleszeretett volna tenni. Ennek ellenére örülök, hogy elolvastam és lezárult ez a sztori is a fejemben, remélem a Netflixnek sikerül valami jobbat kihozni belőle. 

Decemberben indul a második évad és azt már biztosan tudom, hogy megváltoztattak benne ezt - meg azt. :) 

~

A történet szerint Joe ismét szerelembe esik, megismeri Amy-t aki minden szempontból tökéletesnek tűnik a számára.
Mindenben más mint Beck, nem nyomja folyamatosan a telefonját, nem érdekli a közösségi média, nincs facebook, nincs twitter, nincsenek lehetetlen családtagok, borzalmas exek.

Minden jól megy, rózsaszín köd és fellegek, együtt dolgoznak a könyvesboltban, Joe pedig kulcsot is ad a lánynak bizalma jeléül. 

De várhatóan beüt a gikszer, mert a lány eltűnik de előtte kirabolja a könyvesboltot. Az összes ritka könyvet elviszi. Joeban fortyognak az indulatok, az előzmények visszakeresésével rájön, a lány színésznő akar lenni, úgyhogy eldönti, elköltözik, utána megy Los Angelesbe, megtalálja és megöli. 

Hiába keresi viszont hónapokig, nem találja a lányt. Elkeseredik, nem találja az új lakásában a helyét, szabályosan úgy érzi, itt senki sem normális.
 Szükségletei viszont vannak, szóval a szomszéd lány akit csak úgy emlegetnek "ne baszd meg Deliah" pont kapóra jön, hogy kielégítse a vágyait.

De ez a lány nem véletlen kapta a becenevét, úgyhogy kutakodni kezd Joe után, olyan dolgokra jön rá, amikre nem kellene, Joe-t ismerve pedig nem kérdés, hogy ez a vesztét jelenti. 

Mindeközben megismeri Love-ot akinek már a neve is a szerelem záloga, és úgy érzi köztük valóban működhet a dolog. 

De mit kezdesz egy lánnyal, akinek van egy idegesítő drogos testvére, egy idegesítő ex barátja, aki még mindig vissza akarja kapni őt, aki hihetetlenül gazdag, egyáltalán nem a te szinteden él, és pluszban még teli is vagy titkokkal? Mikor tűnik fel neki, hogy eltünedezel, mert még mindig az exed kajtatod, és a vizeletes üveged is az életedre tör amit Peach házában felejtettél amikor megölted? 

Létezik szerelem és boldog befejezés egy sorozatgyilkos számára? 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése