About

2021. január 31., vasárnap

VÁRHATÓ MEGJELENÉSEK AMIKET SZERETNÉK ELOLVASNI A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN

 Halihó olvasók! 

Gondoltam elhozom nektek azokat a megjelenéseket amiket biztos szeretnék idén én is elolvasni.

Minden évben van egy listám vagy legalább 3 havonta azokról a könyvekről, amiket szeretnék elolvasni és friss / várható megjelenés. Persze a lista fele az amit végül sikerül is mert rengeteg könyv szokott egy időben megjelenni. 
Ezek elég vegyes tartalmú kötetek, nincs fix műfaj amihez tartom magam, mindenféle könyvet szívesen olvasok, igyekszem őket váltakoztatni. Ha romantikus könyvet olvasok, utána választok krimit, a krimi után fantasyt, ahogy kedvem tartja. 
Na de nézzük is mi az amit kinéztem magamnak a következő 3-4-5 hónapra.
Ha érdekel a bejegyzés kattints az "olvass tovább" felületre!
Ki a legszebb?
Ez az első könyv amit kinéztem magamnak, tudom, hogy külföldön már több része is van, de nagyon tetszik az ötlet, hogy a Disney gonosztevők oldaláról ismerjük meg a történeteket. Nekem az egész balkarom gonosztevőkkel van kitetoválva, és mindig amikor kérdezték tőlem, miért a rosszak, akkor azt feleltem, hogy nekik is van történetük. Így ez a megjelenés mintha csak rám várt volna, mindenképpen befogom szerezni.
Fülszöveg:
A fiatal királylány Hófehérke, és gonosz mostohája, a Királynő történetét mindenki ismeri. A mesélésről mesélésre változó apró különbségeket leszámítva a történet mindig ugyanaz: a Királynő féltékeny lesz a lányka szépségére, és ez odáig vezet
, hogy megpróbálja eltenni láb alól az édes, naiv kislányt.

Arról már sokkal ritkábban szól a történet, hogy a Királynő mitől is lett ilyen gonosz. Sokan próbálták már találgatni az okokat. Talán már a természeténél fogva is egy gonosz boszorka volt, szépsége pedig mindössze a Király elcsábításának eszközeként szolgált. Mások szerint a Királynő azért gyűlölte a lánykát, mert a Király első feleségére emlékeztette. Ám a leggyakrabban egy romlott lelkű nőszemélynek festik le, aki egész nyomorult életében nem szeretett egyetlen teremtett lelket sem.
Valójában oly sokféle magyarázat létezik, amely a Királynő végtelen hiúságát és féltékeny dühét találgatja, hogy bajos is lenne számba venni őket. A sorozat első könyve egy olyan változatát meséli el a történetnek, amellyel az olvasóközönség eddig nem találkozott. Egy történetet, mely szerelemről, veszteségről, és egy csipetnyi mágiáról szól. Ez a Gonosz Mostoha könyve.
A vikomt, aki engem szeretett / Tisztességes ajánlat
Láttam a sorozatot és veszettül imádtam szóval 100%, hogy be kell szereznem az összes részt. Az első már megjelent, de én az első 3 részt egyben rendeltem elő így erre még kicsit várnom kell. :
Fülszöveg:
1814 is eseménydús szezonnakígérkezik, de e sorok írójánakvéleménye szerint ez nem igaz AnthonyBridgertonra, London legkívánatosabbagglegényére, aki ezidáig semmi jelétnem mutatta házasulási szándékának.És az igazat megvallva, miértis mutatná? Nála jobban senki nemjátssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgertonnemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki isválasztotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadálya hölgy nővére, KateSheffield, a legalkalmatlankodóbbnőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát.

A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával,hogy megakadályozza a házasságot. De amikor AnthonyBridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igenerotikus álmokban jelenik meg neki...

A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogynem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj;Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kateelszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az őszíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelenattól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendőélvhajhásznak.

Fülszöveg:
Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép BenedictBridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.

Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta BenedictBridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt... talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!
A kis lord
Fülszöveg:

A hétéves, amerikai Cedric Errol szegény, fiatal özvegy édesanyja szeme fénye és a környék kedvence. Egy szép napon élete nem várt fordulatot vesz: sosem látott, angliai nagyapja, Dorincourt grófja magához veszi kastélyába.

Az önző, magának való öregurat első látásra leveszi a lábáról a bájos, nyíltszívű kisfiú, és féltékenyen megpróbálja elválasztani édesanyjától a gyereket.
Francis Hodgson Burnett, a világszerte népszerű A titkos kert és A padlásszoba kis hercegnője szerzője ebben a klasszikussá vált történetben újra a tőle megszokott bájjal és szeretettel mesél.
A lelenc:
Fülszöveg:

A Familiárisok - A pendle-dombi boszorkányok című Sunday Times bestseller szerzőjétől


SUNDAY TIMES BESTSELLER

Két nő, akiket összeköt egy gyermek és egy titok, amely mindent megváltoztat.

London, 1754. Hat évvel azután, hogy törvénytelen gyermekét, Clarát megszülte és a lelencházban hagyta, Bess Bright visszamegy lányáért, akit nem is ismer. Attól tart, hogy Clara nem is élte túl a csecsemőkort, de kiderül, hogy a kislányt valaki már örökbe is fogadta. Bessnek tótágast áll az élete, miközben igyekszik kideríteni, hogy ki fogadta örökbe Clarát - és miért.

Bess szállásától nem messze, London külterületén él egy fiatal özvegy, aki már egy évtizede nem hagyta el az otthonául szolgáló nagy, komor házat. Orvos barátja - aki a lelencházban dolgozik - rábeszéli, fogadjon pesztrát a lánya mellé. Az özvegy azonban nem biztos benne, hogy jó ötlet beengedni egy idegent az életébe. A múlt fenyegető árnyai azzal riogatják, hogy feldúlják gondosan elrendezett világát.

Az íjász: 
Fülszöveg:

"Az író, aki egyetemes nyelven ír" - The New York Times

Az alkimista világhírű szerzőjének megkapó története. Tetsuya, a hajdan kimagasló tehetségű íjász már rég visszavonultan él, amikor felkeresi egy fiatalember. Az ifjú erős, elszánt, tehetséges - tudja, hogyan kell bánni az íjjal. De még sokat kell tanulnia a lélek harmóniájáról.
Bölcs tanításai, egyszerű, mégis magvas gondolatai tették Paulo Coelhót világszerte népszerűvé. Meglátása szerint a szorgalom, a szenvedély és a képesség, hogy eltérhessünk a megszokottól, mindig meghozza gyümölcsét: egy termékeny és emlékezetre méltó életet.
A kötet a mű nemzetközi kiadásaival egy időben, Christoph Niemann német illusztrátor grafikáival jelenik meg, Magyarországon először.
"- Megvan benned a kellő ügyesség, méltóság és tartás - jelentette ki Tetsuya. - Ismered a technikát, és tudsz bánni a fegyverrel. De az elmédnek nem tudsz parancsolni. Jól tudsz lőni, ha kedvezőek a körülmények, de veszélyes terepen nem találsz célba. Márpedig az íjász nem mindig választhatja meg a harcmezőt, ezért újra kell kezdened a gyakorlást, hogy a kedvezőtlen körülményekre is felkészülj. Menj tovább az íj útján, hiszen az egy egész életen át tart. De jegyezd meg, hogy nem elég pontosan lőni: a lélek nyugalma legalább olyan fontos, mint a tökéletes célzás."
Fiatalurak:
Fülszöveg:

A Plumfield kísérleti fiúiskolájában a kis nebulók lényegében azt csinálhatják, amihez kedvük van, akár a lépcsőkorláton is csúszkálhatnak. Jo Bhaer írónő, akit a Kisasszonyokban még Jo March-ként ismertünk, mindig is erről álmodott: egy olyan házról, amelyben "nyüzsögnek a fiúk...és pezseg az élet". A Kisasszonyok azzal zárult, hogy Jo megörökölte a Plumfield birtokot a házsártos, de aranyszívű March nénitől, ahol most már férjével, Bhaer professzorral vállvetve, a maguk elvei szerint, és rengeteg szeretettel nevelgetik a gondjaikba vett rakoncátlan csemetéket. Ahogy Jo maga mondja, "nem is tudom, mit szeretek jobban: az írást vagy a kölykeimet". Nat, a rongyos árva, az elkényeztetett Gömböc, a vadóc Dan és a Plumfield többi feledhetetlen lakója olvasók nemzedékeit bűvölte már el kalandjaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése