About

2021. február 2., kedd

JANUÁRI BOOKHAUL

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
- Rotterdami Erasmus

Sziasztok!

Gondoltam ezzel az idézettel nyitom meg a januári Book Haul listát, mivel rám nagyon igaz!
Persze próbálom folyamatosan figyelni az akciókat, illetve inkább webshopban vásárolok. 
A Líra és a Libri a kedvencem, előbbinél 21% kedvezményem van, utóbbinak 10%-a a Libri kártyára megy, amit később feltudok használni.
Januárban 21 könyvet szereztem be, és csak 2 könyvet olvastam el, de szóljon értem, hogy a Föld és vér háza a maga 910 oldalával kitett három rövidebb könyvet.
Ha érdekel a bejegyzés kattints az "olvass tovább" felületre!


...és íme a januári beszerzéseim. :) 
Az első könyv
"Az Ickabog" amit mindenképpen bekelett szereznem mert J.K. Rowling összes könyve megvan, és annyira megszerettem, hogy mindent szeretnék tőle elolvasni. Ez inkább mese, de engem nem tántorított el, mert biztos vagyok benne, hogy felnőtt fejjel is élvezhető.:) 186 csillagozásból 88%-on áll a molyon.
Fülszöveg: 
Akkora, ​mint két ló. A szeme tűzgolyó. A karmai borotvaélesek. Vigyázz, mert jön az Ickabog… Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek… Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna. A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.

A második könyv egy Guillaume Musso - Az írók titkos élete példány. Mint látjátok tőle több könyvet is beszereztem a hónapban, még egy úton is van. Összesen azt hiszem 11 könyve van, sajnos nem mind beszerezhető most, de annyi helyen láttam, és annyira tetszett az összesnek a fülszövege, hogy ebben a hónapban ezekre a könyvekre vágytam a legjobban. Az írók titkos élete 228 csillagozásból 86%-on áll a molyon.
Fülszöveg: 
Felejthetetlen olvasmány, szenzációs irodalmi kirakó, amely akkor válik igazán ördögivé, amikor az író az utolsó darabot is a helyére illeszti.
1999-ben, három kultuszregénnyé vált művel a háta mögött a híres író, Nathan Fawles végleg leszámol az írással, és visszavonul a Földközi-tenger partvidékének közelében fekvő, csodálatos és vad Beaumont-szigetre.
2018 ősze. Fawles az elmúlt húsz évben egyetlen interjút sem adott. Regényei azonban változatlanul rabul ejtik az olvasókat. Mathilde Monney, egy fiatal svájci újságírónő a szigetre utazik, hogy megfejtse a titkot.
Ugyanaznap egy női holttestet sodor partra a víz, és a hatóságok megtiltják a ki- és beutazást a szigetre. Veszélyes párharc kezdődik Mathilde és Nathan között, ahol néma igazság és makacs hazugság áll szemben egymással, a szerelmet és a félelmet pedig csak egy hajszál választja el egymástól…

A harmadik könyv egy
Guillaume Musso - Central park példány. 
291 csillagozásból 83%-on áll a molyon. 
Fülszöveg:
New York, reggel nyolc óra.
Alice, a fiatal párizsi rendőrnő és Gabriel, az amerikai jazz-zongorista egymáshoz bilincselve ébrednek egy padon a Central Parkban.
Nem ismerik egymást, és arra sem emlékeznek, hogy valaha találkoztak volna. Alice előző este barátnőivel a Champs-Élysées-n bulizott, Gabriel pedig egy dublini klubban zongorázott.
Lehetetlen? És mégis…
Az első döbbenetet megannyi kérdés követi. Hogy kerültek ilyen veszélyes helyzetbe? Honnan származik a vérfolt Alice ingén? Miért hiányzik egy töltény a fegyveréből? Ha meg akarják érteni, mi történik velük, és visszatérni régi életükhöz, Alice és Gabriel kénytelenek összefogni. Az igazság, amire rábukkannak, fenekestül felforgatja az életüket…

A negyedik könyv egy Guillaume Musso - Az éjszaka és a lányka példány. 
166 csillagozásból 84%-on áll a molyon. 
Fülszöveg:

Felkavaró. Fájdalmas. Ördögi történet

1992 tele, francia Riviéra

Egy fagyos téli éjszakán látszólag mindent megbénít a Riviérára váratlanul lecsapó hóvihar. A humán előkészítő osztály egyik legígéretesebb diákja, a 19 éves Vinca Rockwell titkos szeretőjével megszökik a hó fogságába került kollégiumból.
Soha többé nem látja senki.

2017 tavasza, francia Riviéra

Fanny, Thomas és Maxime, a hajdan elválaszthatatlan barátok a gimi óta nem beszéltek egymással. Az osztálytalálkozójuk most újra összehozza őket. Huszonöt évvel korábban a három jóbarát gyilkosságot követett el, a hullát pedig eltüntették: befalazták a gimnázium épülő tornacsarnokába. A régi tornacsarnokot most lebontják, hogy új épületet emeljenek a helyébe.

Semmi nem állhat az igazság útjába.

Az ötödik könyv egy Guillaume Musso - És azután... példány. 
200 csillagozásból 85%-on áll a molyon. 
Fülszöveg:
Nathan nyolcéves korában belépett a fényalagútba, amelyről a halálból visszatérők mesélnek.
Azután… még egy esélyt kapott.
Húsz évvel később Nathan az egyik legmenőbb ügyvéd New Yorkban. Még mindig szerelmes a feleségébe, akit gyermekkora óta imád, és aki nemrég elhagyta őt.






Az ötödik könyv egy Guillaume Musso - Egy párizsi apartman példány. 
103 csillagozásból 93%-on áll a molyon. 
Fülszöveg:
Párizs, ​egy zöldellő fasor végén megbúvó műteremlakás.
Madeline azért bérelte ki, hogy félrevonuljon, és kipihenje magát. Egy félreértés miatt azonban a fiatal londoni rendőrnő mellé betoppan Gaspard, az emberkerülő író az Egyesült Államokból, aki magányt keres az íráshoz. Nincs más választásuk, mint néhány napig osztozni a lakáson.
A műhelyt még mindig áthatja korábbi tulajdonosa, a híres festő, Sean Lorenz színek és fények iránti szenvedélye. A művész, aki képtelen volt talpra állni, miután a kisfiát meggyilkolták, egy éve halt meg, három festményt hagyva maga után, amelyeknek nyoma veszett. A festő páratlan tehetsége és tragikus sorsa nem hagyja nyugodni Madeline-t és Gaspard-t, akik közösen erednek a remekművek nyomába.
Ahhoz azonban, hogy megfejtsék Sean Lorenz valódi titkát, saját démonaikkal kell megküzdeniük egy drámai nyomozás során, amely örökre megváltoztatja az életüket.

A következő példányok Cassandra Clare - Pokoli szerkezetek trilógiája, ami már régóta megvolt nekem, de eladtam, hogy megvehessem ezzel a borítóval mivel nekem ez sokkal jobban tetszik. 
Az első rész "Az angyal" 2140 csillagozásból 92%-on áll a molyon. Hű ez egy elég szép eredmény. 
További részek: A hercegnő, A herceg

Fülszöveg:

A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

A következő sorozat Dean Koontz - Jane Hawk sorozata, itt is csak az első rész fülszövegét jegyzem be, de ha jól értettem a részek nem függnek teljesen össze, egyetlen közös pontjuk a nyomozó Jane. Bár ebben nem vagyok biztos, amig nem olvastam el. :) Dean Koontztól még nem olvastam de már rengetegen ajánlották, olyan kommentárokkal, hogy aki Stephen Kinget szereti, az őt is. 

Az első rész a "Sötét zóna" 68 értékelésből 83%-on áll.
További részek:
 
A suttogó szoba, A görbe lépcső, A tiltott ajtó, Az éjszakai ablak

Fülszöveg: 

„Meg kellett halnom” – írja búcsúlevelében a sikeres és boldognak tűnő tengerésztiszt, mielőtt megöli magát. Felesége Jane Hawk, az FBI ügynöke, nem érti, mi történhetett, amikor azonban több hasonló, látszólag értelmetlen öngyilkosságról hall, elhatározza, hogy kideríti, mi áll a háttérben. Ami feltárul előtte, minden képzeletet felülmúl, így Jane Hawk lassan úgy érzi: ő az Egyesült Államok legjobban keresett szökevénye. És nem is téved nagyot…

Dean Koontz, a misztikus thriller egyik legismertebb írója a Jane Hawk-sorozattal újra a legnagyobbak közé emelkedett, és sokak szerint felülmúlja régi, klasszikus önmagát is. A sikerlistákon hónapok óta menetelő regény remek kritikákat és magas olvasói értékeléseket kap, több tucat nyelvre lefordították.
A Sötét zóna a négy részes sorozat első darabja.

A következő 2 kötet a Vaják sorozat első és utolsó része. 
Az elsőt amely "Az utolsó kívánság" címen jelent meg már olvastam, s bár még bejegyzést nem hoztam róla, hamarosan tervezem. A további részeket elkezdtem megvenni, majd az elsőt duplán, mivel a Gabo kiadó az első részt filmes borítóval adta ki, majd a 7-ik rész után újra hozta rajzolt kiadásban.
Az utolsó kívánság 1594 csillagozásból 90%-on áll a molyon.
Fülszöveg:

Később azt beszélték, a férfi északról érkezett, a Kötélverők kapuján keresztül. Bár nem volt idős, a haja szinte teljesen fehér volt. Amikor levetette köpenyét, kiderült, hogy a vállán egy szíjon kard függ. Nem volt ebben semmi szokatlan, Vizimában szinte mindenki fegyverrel járt, de azért senki sem hordott pallost a hátán, mint valami íjat vagy tegezt. A fehér hajút a királyi felhívás vezette a városba; a Vizima lakosait gyötrő striga visszaváltozásáért járó háromezer oren jutalom. Ilyen idők jártak. Régen csak a farkasok üvöltöttek az erdőkben, mostanra mindenféle mocsadék elszaporodott – akárhová nézel: lidércek, strigák, ocsmány hódfajzatok, baziliszkuszok, ördegek, mifenék, vilák és vízbefúltak. Ide már nem elég az egyszerű varázslat vagy nyárkaró. Ide hozzáértő kell. És a messzi Ríviából érkezett idegen épp ilyen szakember. Ő Geralt, a vaják, a mágia és a kard mestere, egy mutáns, akit arra teremtettek, hogy megőrizze a világban az erkölcsi és természeti rendet.

A következő kötet a Spiderwick krónika, amit mindenképpen szerettem volna beszerezni, mert Holly Black - Kegyetlen herceg sorozata nagyon a szívemhez nőtt, szóval úgy gondoltam, benne nem fogok csalódni. Ez a sorozat 5 részes lesz, de nálunk még csak az első kapható.

Az első rész 19 csillagozásból 90%-on áll a molyon.
Fülszöveg:

A teljes, világsikerű sorozat egy kötetben, Tony DiTerlizzi eredeti illusztrációival!

Miután titokzatos manóútmutatót találnak a vén ház padlásán, amelybe beköltöztek, Jared, az ikertestvére, Simon és nővérük, Mallory mágikus és gyakran szeszélyes világ létezésére derítenek fényt, mely a mi világunkkal párhuzamosan létezik: ez pedig nem más, mint a tündérek birodalma.

Most a világszerte több mint 6 millió példányban eladott sorozat mind az öt kötete egy könyvben jelenik meg újra.

Kövessétek Jared, Simon és Mallory Grace-t és a különös, régi könyvet egy új világba, amely tele van tündérekkel, törpékkel, trollokkal, koboldokkal és más fantasztikus teremtményekkel!

A következő kötet a "Tüskék és rózsák udvara" 3,1, mely a 3 rész kiegészítő kötete. 

Az első rész a Tüskék és rózsák udvara 2297 csillagozásból 93%-on áll a molyon.

A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.

Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.

Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.

A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik.

A következő kötet "A Hobbit". A hobbitból már sok változatom megvolt, az illusztrált illetve egy régebbi kiadás, de ez a borító annyira megfogott a könyvesboltban, hogy megvettem. Az ilyen klasszikus könyvekből gyakori nálam a duplikáció de én nem bánom.:)

A hobbit 1739 csillagozásból 92%on áll a molyon.
Fülszöveg:

Ha ​megmozgatják a fantáziádat az oda és vissza történő utazások, amelyek kivezetnek a kényelmes nyugati világból, a Vadon szegélyén túlra, és érdekel egy egyszerű (némi bölcsességgel, némi bátorsággal és jelentős szerencsével megáldott) hős, akkor ez a könyv tetszeni fog, mivel épp egy ilyen út és utazó leírása található benne. A történet a Tündérország kora és az emberek uralma közti réges-régi időkben játszódik, mikor még állott a híres Bakacsinerdő, és a hegyek veszéllyel voltak tele. Az egyszerű kalandozó útját követve útközben megtudhatsz (ahogy ő is megtudott) – ha még nem ismernéd mindezeket a dolgokat – egyet s mást a trollokról, koboldokról, törpökről és tündékről, s bepillantást nyerhetsz egy elhanyagolt, de lényeges időszak történelmébe és eseményeibe. Mert Zsákos Bilbó úr számos jelentős személynél járt; beszélt a sárkánnyal, a hatalmas Smauggal; és akaratán kívül jelen volt az Öt Sereg Csatájánál. Ez annál is inkább figyelemre méltó, mivel ő egy hobbit. A hobbitok fölött a történelem és a legendák mind ez idáig átsiklottak, talán mert rendszerint többre tartják a kényelmet, mint az izgalmakat. Ez a személyes visszaemlékezések alapján készült beszámoló, amely Zsákos úr egyébként csendes életének egy izgalmas évét írja le, azonban képet adhat erről a becses népről, akik (úgy mondják) manapság megfogyatkoztak. Mert nem szeretik a zajt.

A következő kötet "A por könyve" 2.része aki nem ismeri a sorozatot annak bátran ajánlom a netflixen futó "Az úr sötét anyagai" sorozatot.
Az első rész 99 csillagozásból 86%-on áll a molyon.
Fülszöveg: 

Húsz év telt el a La Belle Sauvage kalandjai óta, és az akkor még csecsemő Lyra mostanra fiatal nővé cseperedett. Hét éve hagyta ott élete szerelmét, Will Parryt az oxfordi botanikus kert padján a nagy sikerű Északi fény-trilógia (Az Úr sötét anyagai) végén.
Lyra kapcsolata Pantalaimonnal ismeretlen utat jár be, miközben mindketten titkos és veszedelmes társaságok hatalmi játszmáiba keverednek. Malcolm, az egykori csónakos fiú, egy különleges gyermek megmentője, immár erős férfi, akit kötelességtudata szintén utazásra kényszerít.
Mindhárman el kell, hogy hagyják Oxfordot, hogy Európán át Ázsia szívében keressék az elveszett titkokat: egy daimónok lakta várost, a sivatag szívének rejtélyét és a megfoghatatlan Por misztériumát.

Az utolsó kötet pedig nem más mint Sarah J. Maas - Föld és vér háza
A róla készült véleményem itt
Az első rész 290 csillagozásból 97%-on áll a molyon.
Fülszöveg: 

A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Minden estét bulizással tölt, és eltökélte, hogy kiélvezi mindazt, amit Lunathion – azaz Crescent City – nyújthat. Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik.

Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város legsötétebb részein és a háborúban álló kontinenseken keresztül egyenesen a pokol bugyraiba vezetnek, ahol az évezredek óta szunnyadó erők most ébredezni kezdenek…









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése