About

2018. szeptember 20., csütörtök

Colleen Hoover - Ugly Love


Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved. 



Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát: 

Ne kérdezz a múltról! 
Ne várj semmit a jövőtől! 
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.



Nagyon szeretem Colleen Hoover könyveit, sokszor fogalmaztam úgy, hogy az írónő garancia egy könnyed romantikus történetre, bár ez nem teljesen igaz, mert sokszor inkább szívszaggató regényeket kapunk tőle. 

De mégsem véletlen, hogy ő az az író, akitől eddig a legtöbb könyvet olvastam, akinek a könyveiről a legtöbb bejegyzés van a blogon, akinek nagyon örültem, amikor megláttam, hogy újabb könyve jelenik meg.

Megjegyzem nálunk, mert úgy tudom ez a könyv már 2014-ben megjelent külföldön, úgyhogy ezúton is elmondanám, dühös vagyok, hogy 4 évig tartott a hazai megjelenése, még jó, hogy "Magyarország jobban teljesít, mint 4 éve" na jó ez nem tudom, miért jött, de ez jutott eszembe. Jócskán lemaradva... :)

No de mindegy, térjünk rá a könyvre, amiből film is készülhetett volna, de sajnos senki nem vásárolta fel illetve nem látta benne a fantáziát, pedig főszereplőnk nem más lett volna mint Nick Bateman aki nagyon jól mutat az ilyen romantikus történetekben, ő játszott például A csábítás szabályaiban is, Rachel Van Dyken könyv adaptációjában. Egy képet beszúrok róla, az Ugly Love-val kapcsolatos teaser azért elkészült amit pedig a poszt végén láthattok.
 Kapcsolódó kép

Megmondom az őszintét bár voltam hasonló helyzetben mint Tate a főszereplő hölgyeményünk, számomra ez még sem volt most az igazi.

Az elején nem sikerült beszippantania, ami még semmit nem jelent, hiszen kevés könyvnek sikerül, aztán a közepe fele úrrá lett rajtam egy kis izgalom és azt hittem na majd most, végül még is lecsillapodott és el is tűnt a süllyesztőben. Talán én állok már egy ilyen nagyszerű íróhoz szigorúbban, de egyszerűen nem tudta úgy fent tartani az érdeklődésem, mint amikor valamit képes vagyok hajnalig olvasni, és alig várom, hogy hazaérjek és folytassam, aztán szomorkodom, hogy véget ért.

Szép történet volt, abszolút szívbemarkoló, valahogy mégsem éreztem a főszereplők érzelmeinek hitelességét. Lehet az is közrejátszott, hogy Tate narrációját  olvashattuk végig a jelenben ami csak Milesről szólt, míg Miles végig 6 évvel ezelőtti történetét mesélte el egy másik lánnyal, így fogalmunk sem volt hogy viszonyul a jelenhez. Az utolsó oldalakon már kaptunk belőle jócskán, de ez az összességen nem annyira segített.

Szóval jó volt jó volt, de nem olvasnám újra.

Tate karaktere egyébként kedvelhető egyáltalán nem volt, engem idegesített a hiszti, amiket levágott, pedig pontosan tudta a szabályokat, pontosan ő volt az aki ennek ellenére belement, majd folyamatosan felháborodott. Legalább egy szimpatikus karakterünk volt : A kapitány aki szerintem vitte az egész könyvet, pedig nem is róla szólt.

Tate tipikusan a tündér álomban élő nő, aki úgy gondolja, hogy a férfi ha nem akar kapcsolatot, akkor csak el kell érnie, hogy belé szeressen és majd megy minden mint a karikacsapás.Majd ő megváltoztatja a férfit, aki leszögezte mit akar de ebből úgysem jöhet ki jól.  Ohh... hányan reménykedtünk már ebben.

Milest pedig lehetetlen volt megismerni, mármint a kapcsolatukra vonatkozóan, de jó embernek tartottam csak így nem olyannak akibe én is beleszeretnék.

Na de hogy legyen még egy kis pozitívum, a szex jelenetek legalább jók voltak. :)


Főszereplőnk Tate, a bátyjához költözik ideiglenesen, aki nem más mint Corbin (szakmáját tekintve pilóta) , s aki a beköltözése napján nincs is otthon, de helyette egy részeg ember fekszik azért az ajtóban. 

Ez eléggé megnehezíti a lánynak a bejutást, aki frászt kap a férfitól, egészen addig míg testvére megnyugtatja, hogy ismeri őt és engedje be a lakásba. Beengedni nem egyszerű mert a fazon olyan részeg, hogy saját lábán nem tud megállni, sőt folyamatosan Rachelnek szólítja Tate-t tehát láthatóan azt sem tudja melyik idősíkon van. 
Tate nagy nehezen bevonszolja Milest, majd megpróbálja lefektetni őt,amikor a férfi szinte sírásban tör ki, így a lány megmagyarázhatatlan késztetést érez, hogy vigasztalja őt.

Másnap reggel, amikor már a srác magához tér, nem igazán mond köszönetet, de Tate ezt elfogadja, mert a férfi józan állapotban teljesen elvarázsolja őt, mert hihetetlen jóképű, magas és férfias, csodaszép szemei vannak, s végül de nem utolsó sorban ő is pilóta. 


Mivel Miles a szemközti lakásban lakik, így a közeljövőben egyre többet látják egymást, majd egy szexuális vonzalom is kialakul, ahogy a nagy könyvben meg van írva, csak, hogy a férfi kijelenti, hogy csak szex és más semmi, még csak barátság sem extrákkal, Tate ne számítson tőle semmi másra. 
Két szabályt fektet le : " Ne kérdezz a múltról, ne várj jövőt. " 

Természetesen Tate nem bír ellenállni neki, beleegyezik, gondolja majd idővel Miles úgy is beleszeret, s meggondolja magát, főleg, hogy a kötöttségtől való félelme nem arról szól, hogy ő egy nőcsábász lenne, hiszen Tate előtt 6 évig senkivel nem volt, s be kell vallani azért ez a nőnek eléggé imponál, illetve felsejlik a kérdés, mi lehet a férfi sötét múltja amit ennyire titkol, s aminek köszönhetően nem akart ennyi ideig nőt látni a közelében. 


A kapcsolatuk idővel azért kezd tarthatatlan lenni mindkettejük számára, mert Miles nem akar szerelmet, de mindeközben egyre jobban kiismeri a nőt, aki viszont semmit sem tud meg róla, és ez halálra idegesíti, és aki ennek ellenére egyre jobban akarja ezt a lehetetlen szerelmet.


De mi az a titok, ami miatt ez a férfi ennyire fél a szerelemtől?
Mi történt Rachel és közte ami ennyire tönkretette?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése