About

2018. szeptember 12., szerda

Interjú Benina írónővel!

Benina · Moly

Ma egy magyar írónővel Beninával elkészített interjút hoztam, nagyon kedves volt és 10 kérdésre is válaszolt nekem, nekünk!
Számotokra már biztos ismerős az alábbi regényekről :
Mindig és soha
Tükör
Bíborhajú 

Farkasok nemzetsége

Kellemes olvasást! :) 



-Mi inspirált arra, hogy írni kezdj?
-Afféle különc voltam a suliban. Nem tudtam megnyílni az embereknek annyira, hogy igazán megismerjenek, emiatt akaratlanul is elszigeteltem magam tőlük. Talán az ebből következő magányosság volt az első inspirációm.

-Mennyi ideig tartott megírni az első könyved?
-Öt hónapig. Januárban láttam neki a Bíborhajú első részének, és májusban jelent meg.

-Minden könyved kitalált történet, vagy azért a való életből és tapasztalataidból is merítettél?
-Mondjuk úgy, hogy 80% fikció, 20% tapasztalat. Nem szeretek valós történetet, valós személyeket megjeleníteni a könyveimben, viszont a történeteimet én írom, így egyértelműen belekerülnek a tapasztalataim (leszámítva a gyilkolás/kínzás és hasonló dolgokat, amiket ugye nem tapasztaltam)

-Hogyan kerültek az irományok a Könyvmolyképző Kiadó gondozásába?
-Blogot vezettem, ahol saját történeteimet és Twilighthoz kapcsolódó történeteket írogattam, amik rövid időn belül nagy népszerűségre tettek szert. Az Olvasóim lelkesedésének hatására belevágtam a Bíborhajú első részébe, és megkerestem a Könyvmolyképző Kiadó vezetőjét, Katona Ildikót. Így kezdődött… 

-Melyik könyved az, amelyikre a legbüszkébb vagy?
-Igazából mindegyiknek megvan a maga indoka, amiért büszke lehetek rá. A Bíborhajú részek önmagukban azért, mert az olvasók annyira szeretik, hogy újra és újra kérnek egy következő részt. A Megsebzett szabadságra azért, mert a kezdeti nehézségek után az olvasók megkövetelik a második részt (többéves kihagyást követően). A Tükör egészen egyedi látásmódot közvetít. A Mindig és Soha pedig szinte mindenki kedvence lett (a kevésbé jól sikerült borítóm ellenére is) 

-Ki a kedvenc íród/könyved, akire/amire felnézel?
-Kedvenc íróm: Nalini Singh, mert egészen varázslatos, különleges, ahogy képes kifejezni az érzéseket a könyveiben. Ráadásul fantasztikus a világfelépítése. Tőle a kedvenc könyvem: Feloldozás, Kiss of Snow. A másik kedvenc: Charlotte Brontë, aki olyan érzelmekről és gondolkodásról írt, ami felfoghatatlannak tűnt az ő saját korában. Tőle a kedvencem: Jane Eyre

-Ki volt az első, akinek megmutattad az első megírt példányod?
– A férjem <3
-Mit tartasz a legfontosabb dolognak egy könyvben?
-Nem tudnék kiragadni egyetlen fontos dolgot. 

-Üzennél valamit azoknak, akik írói pályára készülnek?
–Ha van tehetséged, az olvasóid megtalálnak. Ne félj megmutatni, amid van! Ne legyél túl büszke egy építő jellegű – negatív kritikához! Bízz a tehetségedben! Bízz magadban!

-Üzennél valamit az Olvasóidnak?
 –Napi nyolc órában dolgozom fizioterápiás szakasszisztensként egy mozgásszervi rehabilitáción. Napi 24 órában vagyok anya és feleség, minden kötelezettséggel és imádattal, ami ezekkel együtt jár. Napi 3órát töltök utazással az otthonom és a munkahelyem között. Napi 4–6 órát pihenek/alszom. 
Minden szabad pillanatomat írással töltöm. Köszönöm a végtelen türelmeteket két megjelenésem között! Imádlak Titeket :D


Benina


Facebook rajongói oldal: http://www.facebook.com/BeninasWorld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése