About

2023. augusztus 29., kedd

Caroline Kepnes - Te szeretsz engem

 " - Nézd, nincs olyan, hogy tökéletes házasság… – Szajkózzák ezt azok, akiknek már legalább tíz éve el kellett volna válniuk."

Pont a múltkor olvastam róla, hogy könyvmolyok többsége egyszerűen utálja a filmes borítókat. 
Nos általában én is, de egyrészt az előző kiadás annyira nem passzolt egymáshoz, hogy az szinte fájt, másrészt szerintem csúnya is volt, a sorozatot viszont imádom (Imádlak Joe Goldberg te őrült :D ) ezért azonnal beszereztem a filmes borítóval a könyveket. 

Nagyon vártam a harmadik részt, és eléggé el is húzták, azt hittem már sosem érkezik meg. Főleg azért mert szinte teljesen eltér a sorozattól a trilógia.


Persze Joe karakterét tartja a sorozat, de a dolgok teljesen másképp történtek most is mint a sorozatban.

Természetesen a harmadik rész is egy újabb szerelemről szól. 
Aki látta a sorozatot vagy olvasta az első két részt, az tisztában van Love nevével. 
Love-ra egy egész évad épült a netflixen, a könyvben viszont elég keveset tudunk róla, és amit tudunk az is inkább Joe elmesélése és visszaemlékezései a múltra. 

Love bizony él és virul, a közös gyermeküket Henry-t neveli, akinek Joe még véletlen sem mehet a közelébe. Love-ból elege is van, így ezt a részét annyira nem bánja, főleg amikor az új kisvárosban ahová költözik, a könyvtárban meglátja a szépséges Mary Kay DiMarco-t.

A sztori innen nagyjából a szokásos, igyekszik meghódítani, hiszen most tényleg az igaz szerelem talált rá. 

Nekem nagyon tetszett, kíváncsi voltam, most éppen mi oka lesz gyilkolászni, hiszen néha-néha már röhejes szituációkba szokott kerülni. 

Végig izgalmasnak tartottam, és bár hiányoltam egy két extrát, ami a sorozatot olyan szuperré teszi, de így is megérte elolvasni, mert kicsit olyan mintha az egyik kedvenc sztorimat több szálon is követhetném. 

Mary Kay karaktere azonban annyira nem fogott meg, viszont az tetszett, hogy nem hasonlított egyik előző lányra sem. 

A vége nagyon meglepett, nem erre számítottam, ezért + pont megint az írónőnek! 

Ha az első résztől nézem, eddig az első, és ez tetszett a legjobban, a második szerintem kicsit el lett bénázva, ott sokszor éreztem azt mintha az elsőt olvasnám újra, csak a karakterek mások. 

Összességében megérte elolvasni a trilógiát, és biztos, hogy Caroline Kepnes engem megvett kilóra!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése