About

2023. augusztus 29., kedd

Sarah Pinborough - Inszomnia

 "Miért van az, hogy éjjelente mindig sokkal, de sokkal elevenebb a múlt?"

Sarah Pinborough nagy kedvencem, már az összes magyarul kiadott könyvét elolvastam, így amikor megláttam, hogy érkezik az Inszomnia azonnal előrendeltem.
Már a cím is nagyon tetszett - Álmatlanság. 
És a sztori amit az írónő köré kerekített fenomenális.
Alig vártam, hogy az öcsém is kiolvassa - akivel időközben legnagyobb örömömre sikerült megszerettetni az olvasást - és át tudjuk beszélni a csattanót, és azt, hogy mit gondol, szerinte is ennyire brutálisan csodálatos volt e. Hát ő is szerette, úgyhogy Sarah, írj még 76434634 könyvet, please. :D 


Emma Édesanyja 40 évesen elkezdett megbolondulni. 
Félt mindentől, képtelen volt elaludni, folyamatosan azt nézte zárva vannak e az ajtók és ablakok. Amikor Emmánál is jelentkezni kezdenek a tünetek, úgy néz ki legnagyobb félelme valósággá válik.

Ahogy félelme beigazolódni látszik, és tünetei erősödnek, ezzel együtt kezd tönkremenni a felépített családi élete is, és nincs senki akihez fordulhatna.

Ha mindez nem lenne elég, a nővére is feltűnik, akivel nem ápolnak jó kapcsolatot, és kényszeríti, hogy szembenézzen az anyjával, és a gyerekkorával. 
Mire kiderül az öröklődő álmatlanság miértje, Emma már nem tud bízni sem magában, nem tudja megkülönböztetni képzelgéseit a valóságtól. 

Természetesen a "miért" egy brutális csattanó keretein belül érkezik, amire egyáltalán nem számítottam. 
Csodálatos thriller volt, végig tartotta a feszültséget, egyszerűen nem bírtam lerakni. Emmával együtt éltem túl az éjszakákat és kerestem az okokat, illetve a megoldást. 

Nagyon tetszett, aki szereti az ilyen jellegű könyveket, annak szívből ajánlom. 
A végén napokig gondolkodtam rajta, hogy minden ok és okozat, és milyen gyakran mennyire másképp alakulna minden, ha másik úton indulnánk el.

Ha lehetne én biztos megnézném, hogy életem mérföldköveinél ha másképp döntök, vajon hol tartanék most? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése