About

2023. augusztus 29., kedd

Laura Thalassa - Rhapsodic - Az éjszaka királya (Az Alkusz 1)

 "Ránézni is fáj, nem pusztán azért, mert földöntúlian gyönyörű, hanem mert réges-régen ripityára törte a szívemet."

Gondoltam ideje olvasni, valami jó fantasy-t, mert eléggé hadilábon állok a műfajjal, de sokszor volt már rá példa, hogy tetszett. Van egy két sorozat amibe bele is kezdtem, vagy el is olvastam már (pl: Üvegtrón)
De most egyszerűen minden percét bánom, amit erre a könyvre pazaroltam, főleg azt, hogy mivel nem élek Magyaroszágon, és ritkán tudok könyveket hozni, ezért megvettem a sorozat mindkét részét. És ha már az elsőt végigszenvedtem, belekezdtem hát a második részébe is, ami semmi javulást nem mutat, bár annak még nem értem a végére, mert közben inkább olvastam mást is, hogy a vérnyomásom ne legyen folyamatosan az egekben.


A történet egy fiatal lányról szól, aki még a 16 életévét sem töltötte be, de már megölte a nevelőapját. 
Az ok tisztázatlan, ami tiszta, hogy a holttestnek el kell tűnnie vagy örökre bezárják. 

Ha szívességre van szükséged, az Alkuszt hívod, aki bármit megold neked, persze jó áron. 

Az Alkusz fiatal korára tekintettel, először nem akar segíteni, de aztán beadja a derekát, hogy ingyen eltünteti a hullát.

De Callypso-nak a fiatal szirénnek ez nem elég, és magányára hivatkozva újra és újra alkut kér az Alkusztól. 

A végén többszáz szívességet halmoz fel, holmi együtt töltött estékért, vagy megválaszolt kérdésekért, és eljött a törlesztés ideje. 



Na... Előre is elnézést kérek tőletek, mindenkitől akinek ez a könyv tetszett, de én biztos, hogy YA fantasy-t megint látni sem szeretnék jó ideig ha ezt befejeztem. 

Mi volt a probléma? Ó, sorolhatnám, egész nap.

  • A könyv 368 oldal. Nos ebből olyan 300 semmi másról nem szól, mint arról, hogy az Alkusz mennyire magas. Az Alkusz azaz másnéven Des, mennyire izmos. Milyen szép palotája van a másvilágon. És milyen borzalmasan kegyetlen úr, akinek Én Callypso sosem fogok kelleni, csak a szívességek miatt lóg velem, amiket aztán teljes mértékben csak gyűlöletből vált be nevetséges dolgokra, meg a szexre.
  • Az Alkusz annyira kegyetlen, hogy eddig semmi mást nem tett mint töviről hegyire az agyamat is kinyalta a fejemből, és ezerszer felállt rám az amúgy 30centis..........de biztos nem tetszem neki. 
  • Egy szirén vagyok, de nincs semmi szirén tulajdonságom, csak annyi, hogy az embereket megtudom babonázni de persze ez az Alkuszon nem működik hiszen ő tünde.
  • Mondtam már milyen szexi az Alkusz?
  • A világ felépítése persze nulla, az alvilág teli van jó kis éttermekkel, ahol oda varázslódik valahogyan valamiből a finomabbnál finomabb teljesen emberi kaja, mert a tündék is cigánypecsenyét esznek uborka salátával. (tejfölösen) 
  • Persze van egy nagyon veszélyes vérfarkas pasim, aki már csak ex, de csak azért, hogy az Alkusz és a vérfarkas között menjen a Twilight féle hatalmi harc.
  • Közben mi történik a regényben? Nagyjából semmi. Nem is kell. Mert az Alkusz szexi. És véletlen sem toxikus. Nem parancsol nekem állandóan, csak ha kedve van hozzá. 
Gyerekek... Értem én, hogy a YA fantasy gyakran erotikus fantasy,
 mert a tinik többségének érdekes képe van a normális kapcsoltról, és a szexről... de na. Nem unja még senki? Mert én már nagyon. 

Legyen benne romantika. Oké. Legyen benne szex. Oké. De közben legyenek kiépített karakterek, és szerintem a fantasy egyik legfontosabb eleme, hogy LEGYEN egy kiépített világ. 
Tolkien még nyelvet is írt hozzá. Oké, ezt nem várom el akárkitől, de komolyan mondom, hogy a kerti növények életszakaszáról is szívesebben olvasnék. 

1 csillag. Csak mert nincs 0 csillag. Talán a második rész után lehet némi update. De nem merek ebben reménykedni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése