About

2018. augusztus 31., péntek

Helena Silence - ENIGMA (1.rész)

A szülei halála után Lena Wall a bűntudatban fuldokolva utazik sosem látott nagybátyjához, hogy új életet kezdhessen. Mélyen magába zárja a titkot, amely fokozatosan felemészti: képes lett volna megakadályozni a tragédiát, ha hallgat az álmaira. A meggyötört lány nem tud felejteni, amit csak súlyosbít feltartóztathatatlanul éledező képessége, mely örökre az őrületbe taszíthatja. Megtagadja önmagától az emberi érintés melegét, mert retteg a következményektől, de új gondviselője ráébreszti, nem kell többé rácsok mögé bújnia. Lena lassanként erősebb lesz, és igazi érzővé válik. Egyetlen érintéssel belelát múltba, jelenbe, jövőbe. Biztos támaszra, barátra lel, majd ott, ahol nem is képzelné, a szerelem is rátalál.
Sokáig úgy tűnik, minden egyenesbe jön, de aztán történik valami.
Egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit.


A könyv fantasztikusan ötvözi a romantikát, a fantasy-t és a krimit egyaránt! Mindenből kapunk egy csipetnyit, megnyerő karakterek mellett.

Ennek ellenére a szerelmi szál még is cseppet klisé, illetve a nagy szerelem szinte a semmiből alakul ki, majd egy apró fordulat hatására ez még is elfelejthető hiba,hiszen ha a romantikát nem veszem alapul, akkor maximálisan rendben volt a történet levezetése.

Néhol talán picit untam, voltak köztes időszakok, de maga a story tetszett, bár korántsem volt annyira egyedi, hogy azonnal neki álljak a folytatásnak, talán abból az okból kifolyólag, hogy én az egészet teljesen lezártnak éreztem a könyv befejeztével.

A két főszereplő közt nem éreztem a kellő energiát, viszont Alex leírás alapján számomra igazán vonzó volt.

Az író elég szájbarágósan adott át mindent, úgyhogy mindenképpen megfelelő olvasása olyan helyszíneken ahol kevésbé tudunk odafigyelni.

A könyv jelenleg 1190 szavazatból 91%-on áll, ami szerintem elég jó.



A főszereplő Lena folyamatos rémálmokkal küzd, amelyek valóra is válnak, szüleit elveszíti egy repülő szerencsétlenség okán, s mivel ő előre látta az egészet, folyamatos bűntudat gyötri, hab a tortán, hogy szülei akaratának eleget téve sosem látott nagybátyjához kell költöznie, Victorhoz, távol kerülve otthonától.

A gyásszal karöltve, (s persze a képességével, amely folyamatos pánikrohamokhoz vezet) fel is ül a magángépre amit a hihetetlen gazdag Victor küld érte s itt találkozik a következő igen fontos karakterrel Zoéval, aki már az első pillanattól kezdve jobb kedvre deríti őt, folyamatos csacsogásával, mi több kiderül, hogy ezentúl sűrűn számíthat rá hiszen szomszédok lesznek.

Kicsit kitérve Lena képességére, ő egy úgynevezett érző aki egyetlen érintés alapján megláthatja a múltat, a jelent és a jövőt, sőt a későbbiekben Victor segítségével akiről kiderül, hogy szintén rendelkezik ezzel a képességgel, sokkal többre lesz képes, akár irányítani is másokat, melynek köszönhetően sikeresen megakadályoz egy pár bankrablást s később egy gyerekgyilkossal is összehozza a sors, ahol már nehezebb fába vágja a fejszéjét.

No de előtte megismeri Zoe bátyját Alexet, aki lekezelő stílusával az őrületbe kergeti.



Valahogyan mégis a sors folyamatosan egymás felé sodorja őket. Bár
Alex nagy nőcsábász, jelenleg is egy butább cicababa tulajdona, aki nem akarja csak úgy átadni a maga mellé választott, jóképű, magas, gazdag, kék szemű, éjfekete hajú férfit, érthető okokból. 



Kettejük kapcsolatát amúgy is megnehezíti, Lena képessége, amely ellen kezdetben a ház (Enigma) ahol lakik az egyetlen menedék.


Kiknek ajánlom?

Mindenkinek aki szeret az egyszerű romantika komfortzónán túl lépni.
Aki szereti a pörgős esemény váltakozást. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése