About

2018. augusztus 20., hétfő

Nicholas Sparks - Message ​in a Bottle


Theresa Osborne tehetséges, fiatal újságírónő. Nemrégiben vált el, egyedül neveli kamaszodó fiát, Kevint. Barátokkal nyaral egy tengerparti üdülőhelyen, amikor szokásos reggeli futása közben egy palackra lesz figyelmes, melyet a tenger vetett ki a partra. A meleg nyári estén a palack azonban nem hajótörésről számol be, és nem is az volt a feladata, hogy – mint szokásos – a tenger áramlatairól szolgáltasson adatokat. Egy üzenetet rejtett, amely örökre megváltoztathatta volna két ember életét, akik különben nem is találkoztak volna. Theresa elolvassa a palackba zárt üzenetet, s kíváncsi lesz, vajon ki írhatta a gyönyörű szerelmes levelet egy bizonyos Catherine-nek. Találkozásuk szerelem első látásra, amit azonban beárnyékol Garett múlja és Theresa jelene, alakuló karrierje, amit nem akar feladni a férfi kedvéért…




Csalódás volt számomra ez a könyv, az írót sokra becsülöm, mert szinte minden könyvét filmvászonra vitték és a szerelmünk lapja például hatalmas sikert aratott. 

Ez a történet végtelenül unalmas volt és semmitmondó számomra, katasztrófális befejezéssel.

A borzalmas végkifejletet sokan hívják Nicholas Sparks féle csattanónak, de azt gondolom többször, több könyvnél is eljátszva ez már régen nem csattanó, hanem egyszerű várható esemény.

A romantikus szál itt is maximálisan a lelkiekre és az érzelmekre alapul, a szexuális részleteket kicsit háttérbe szorítva, amit én nem bánok, nálam nem elvárás a túlfűtöttség.

Törtenetünk főszereplői, sosem találkoztak volna, ha Garett a gyásztól szenvedve nem dobott volna több palackot is volt feleségének címezve a tengerbe, s Theresa férje nem lett volna hűtlen hozzá, amely a 40 év körüli nőt a totális reménytelenségbe vezetett ha férfiakról van szó, tetőzve, hogy fiát is kénytelen egyedül nevelni.

A palack megtalálása után hajtja a vágy, hogy megkeresse az úriembert pedig kapcsolatuk a nagy távolság és az össze eggyezhetetlen élet miatt már a kezdetekben is rengeteg nehézséget hoz.


Garett nehezen engedi volt felesége emlékképét, pedig már 3 év eltelt de a bűntudat az új kapcsolat miatt rendszeresen gyötri, majd végül mikor már úgy tűnik mindketten engednek a szerelemnek, a férfi kihajózik elköszönni elvesztett feleségétől s ez mindent megváltoztat...


Kinek ajánlom?

Felnőtt nőknek, akik szeretik a drámát, nem kikötésük a happy end.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése