About

2018. augusztus 17., péntek

Trish Cook - Midnight ​Sun

 17 éves Katie Price egy ritka betegséggel él együtt: minimális mennyiségű napfény is halálos fenyegetés a számára. Mivel napközben muszáj a házban maradnia, társaságul csupán megözvegyült apja és legjobb (na jó, igazból az egyetlen) barátja szolgál. Katie világa csak azután teljesedik ki, hogy lement a nap: ilyenkor fogja a gitárját, és a helyi pályaudvaron játszik a jövő-menő utasoknak. 
Charlie Reed valaha sztáratléta volt, és az életében most épp nagy változások vannak készülőben - ő az a fiú, akiért Katie a távolból titokban már évek óta rajong. Miután egy este meglátja a gitározó lányt, a sorsaik összeforrnak, és egy csillagokon átívelő szerelem veszi kezdetét. 
Miközben támogatják egymást céljaik elérésében, és egymásba szeretnek a nyári éjszakák leple alatt, Katie és Charlie között olyan szoros összeköttetés alakul ki, ami elég erős ahhoz, hogy megváltoztassa őket - és mindenki mást is körülöttük -, örökre. 


A könyv alapján készült film - főszerepben a Disney sztár Bella Thorne-nal és az első főszerepében Patrick Schwarzeneggerrel - már a mozikban!




Bevallom őszinten félve álltam neki a könyvnek, hiszen a "ritka genetikai betegségem van" számomra már kezd klisé lenni, tekintve, hogy nem sokkal ezelőtt jelent meg Nicole Yoon -Minden minden c. regénye amely témájaban szinte megeggyezett ezzel.

Abszolút kellemes csalódás volt, az írónő végig fent tudta tartani az érdeklődésem, a szepelők nagyon szerethető karakterek voltak, nem volt vontatott, nem húzta az időt, az egyetlen amit sajnálok, hogy Katie betegségével és leépülésével keveset foglalkoztunk de azt, hogyan élte meg Katie a bezártságot s a napfény hiányát, Trish Cook nagyon szépen felépítette.

A szerelmi szál kerülte az erotikát inkább a lelkiekre fektette a hangsúlyt.

Képtalálat a következőre: „éjjeli napfény”


Főszereplőnk Katie aki egy ritka betegség következtében nem mehet a napfényre, kénytelen az ablakból figyelni a külvilágot, s csupán vágyálmaira támaszkodni, amiben hatalmas szerepe van a környéken lakó Charlie- nak akit Katie gyerekkora óta figyel, s elképzeli milyen lehetne egy másik világban, ahol ő nem beteg, a fiú pedig szereti őt.


Képtalálat a következőre: „éjjeli napfény”

Nem is sejti, hogy imái meghallgatatnak, egyik este amikor énekelni megy ki az állomásra, és nem más áll előtte mint szerelme tárgya, Charlie.

Innentől felpörögnek az események, minden estét együtt töltenek, de mivel Katie több szeretne lenni mint egy betegség, nem vallja be a fiúnak, így figyelmetlensége következtében napfény éri a bőrét amely az alvó állapotban lévő betegséget igen hamar felébreszti. 

Sajnos állapota romlani kezd megakadályozva őt azokban a dolgokban amiket szeret. Vajon Charlie hogyan dolgozza fel a tényt, hogy a hihetetlen szerelem amilyen gyorsan becsöppent az életébe olyan gyorsan véget is ér?

Kinek ajánlom?

Ajánlom minden hölgynek, kortól függetlenül, a filmet ami elég jól vissza adta a történetet és a könyvet egyaránt, ami biztos, szem nem marad szárazon!

Kedvenc idézetem:


Drága Charlie!

Jól tudod, mindig szívesebben írtam dalszövegeket, mint akár egy levelet.
Viszont írásban legalább nem kalandoznak el a gondolataim, bármilyen ideges is vagyok.
Nincs arra szó mennyit jelentettél számomra az első találkozásunktól fogva.
Vagy, hogy mennyi örömet okoztál nekem, mióta először megpillantottalak az ablakomból.
Letetted a világot a lábaim elé.
Megtanítottál élni.
Bár az együtt töltött időnk szűkre volt szabva, minden pillanatát áthatotta a ragyogás, és a közös pillanataink fénye még ezer évig nem halványul el.
Remélem ha innen felülről letekintek, látni foglak Charlie, és mindazt a csodát ami rád vár az életben.
Te pedig ha felnézel, majd felidézheted, hogyan gyújtottuk meg annak idején együtt a fényeket.
Amor vincit omnia (A szerelem mindent legyőz)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése